Hrvatski branitelji Jergoviću: „Marš u p..materinu, nacistički, a potom i komunistički, gade!"

Miljenko Jergović, dezerter, Miljenko Jergović, Udruge proizašle iz Domovinsko rata 1990, priopćenje

...party na koji su se odazvali, u društvu i regiji danas ugledni antifašisti, i koji su nosili kukaste križeve/svastike oko ruku kako su to nekad činili i pripadnici nacističke Njemačke. Nakon dolaska tadašnje milicije uslijedila je opća hajka na tadašnje mlade sarajevske intelektualce koji su se zatekli na Naci-party-iju (među kojima je bio i, danas ugledni književnik i antifašist, Miljenko Jergović), zbog podržavanja fašizma i rušenja tekovina narodnooslobodilačke borbe.

Javnost je očekivala kako će sudionici Naci-party-ija biti osuđeni na višegodišnje robije i kako će im biti zabranjen društveno-politički rad. No, dogodilo se upravo suprotno, akteri nacističke zabave su iskazali svoje pokajanje i nakon toga postali najveći zagovornici i promotori antifašističke ideje na prostorima bivše Jugoslavije.

Izjava Miljenka Jergovića za „Bhsupersport" u kojoj vrijeđa Josipa Šimunića nazivajući ga „nacističkim gadom" i šalje ga u p..materinu, pokazuje nam samo kako bivša komunistička hobotnica, koju osuđuje međunarodna zajednica zbog zločina koje su napravili u vrijeme svoje vladavine, još uvijek postoji, i kako je kao takva ugrađena u institucije postjugoslavenskog društva na prostorima bivše Jugoslavije.

Bivša Jugoslavenska kontraobavještajna služba (KOS) još uvijek nije objavila popis imena vrbovanih intelektualaca svih naroda i narodnosti s prostora bivše Jugoslavije, nego ih izravno stavlja u funkciju kroz međunarodne organizacije, Soroševe medije, lijevo orijentirane političke stranke, elektronske medije, društva književnika i pisaca, raznorazne odbore za ljudska prava, kako bi stvarali atmosferu povampirenog fašizma iz Drugog svjetskog rata s namjerom da se zataškaju zločini koji su se događali od 1945. do 1990. godine, koje je provodila komunistička partija Jugoslavije s Titom na čelu, a sve one političke i narodne pokrete, koji su se pojavili 1990. godine i koji su narodnom voljom srušili diktaturu komunističke partije i poveli narode bivše Jugoslavije ka demokraciji i euroatlantskim integracijama, proglašavaju novim fašistima.

Isidora Bjelica je kao organizatorica Naci-party-ija bila u funkciji velikosrpske politike, javno podržavala Arkana i velikosrpsku agresiju na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, a Miljenko Jergović je bio zadužen da blati sve one snage koje su se suprotstavile velikosrpskoj agresiji, te da ih proglašava fašistima i ratnim zločincima, tj. da olakša agresorima iz Beograda provođenje vojnih i političkih ciljeva.

Danas, 27 godina nakon nacističkog party-ija, kada ne postoji fašizam kakav je postojao u vrijeme Drugog svjetskog rata, nego je zamijenjen neriješenim nacionalnim i povijesnim procesima na prostorima bivše Jugoslavije, i gdje svi narodi imaju zajedničku prošlost, ali na različite načine vide povijest i povijesno pravo svakog naroda s ovih prostora, neriješene zločine nakon Drugog svjetskog rata, a posebice Domovinskog rata, Miljenko Jergović se ponovno stavlja na stranu svojih nalogodavaca iz Beograda i pokušava medijskom harangom prizvati duhove prošlosti i preko Josipa Šimunića, fašistoizirati hrvatsko društvo i pripremiti medijski prostor za stvaranje osjećaja povijesne krivnje hrvatskog naroda koju su mu nametnuli komunisti iz Beograda, i na taj način izjednačiti krivnju Hrvatske i Srbije kako bi bila odbačena optužnica za genocid koju je Hrvatska podnijela protiv Srbije.
Hrvatski narod je pokazao svoju zrelost u Domovinskom ratu kroz euroatlantske integracije i kao takav se u potpunosti izjednačio sa svim zemljama članicama Europske unije i danas otvara još jedno neriješeno pitanje, a to je „Tko je odgovoran za zločine nad hrvatskim narodom od 1945.-1990., na koji način je ubijan hrvatski narod, koliki je broj žrtava te tko su bili oni koji su bili zaduženi za prikrivanje zločina?".

S obzirom da Miljenko Jergović sebe smatra intelektualcem i književnikom, mi, hrvatski branitelji iz Bosne i Hercegovine, mu šaljemo pozdrav njegovim književnim jezikoslovljem: „Marš u p..materinu, nacistički, a potom i komunistički, gade!"

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA