Hrvatska poslala kontingent pomoći BiH

poplave, Hrvatska, helikopter, pomoć, Hrvatska, BIH, poplave, zmija, Hvar, helikopter, Policijski dužnosnici, helikopter, Hercegovina, HGSS, spašavanje, paklenica, HGSS Mostar, HGSS, Čvrsnica
Dva helikoptera su trebala već stići, međutim imali smo problema jer je i kod nas nevrijeme pa nisu mogli letjeti, ali oni su u planu i uskoro bi trebali biti ovdje - kazala je Krajčak.

Isto tako smo, dodala je ona, poslali nešto vatrogasnih snaga.

- To su državne intervencijske postrojbe koje su obučene upravo za djelovanje u slučaju poplava, koje će doći sa čamcima, kompletnom posadom za potrebe izvlačenja ljudi iz ugroženih prostora. I naša Gorska služba spašavanja u suradnji sa Državnom upravom za zaštitu i spašavanje isto tako organizira svoje timove. Oni su isto tako opremljeni čamcima i ekipama za spašavanje iz voda - kazala je Krajčak.

Dodala je da bi njihov primarni cilj u ovom slučaju bio izvlačenje iz poplava, odnosno evakuacija ljudi.

- Imam informaciju da je kod nas nastavljena organizacija na eventualnom prikupljanju daljnje pomoći, ali obzirom da ona za sada nije zatražena od države BiH, mi je onda nećemo u tom smislu niti slati. Problem je što je i kod nas trenutno isto dosta loše vrijeme, poplava se širi i u Hrvatskoj - kazala je Krajčak.

Dodala je da je istočna Hrvatska je sve više pod vodom, „ali za sada to još uspijevamo držati pod kontrolom vlastitim snagama i nemamo potrebe za bilo kakvim angažmanom međunarodne pomoći".

Pomoćnica ministra unutarnjih poslova Republike Hrvatske Ines Krajčak danas u Sarajevu učestvuje na Međunarodnoj konferenciji "Sigurnost urbanih sredina".

Fena