Hrvatska namjenska industrija predstavila u Sarajevu naoružanje i vojnu opremu

RH, Sarajevo, naoružanje, Vojna oprema, Borislav Jezerački

Namjenska industrija Republike Hrvatske predstavila je danas u Sarajevu naoružanje i vojnu opremu, u skladu s planom bilateralne suradnje ministarstava obrane dviju zemalja.

Pomoćnik ministrice obrane BiH za nabavku i logistiku Borislav Jezerački istakao je da današnja prezentacija predstavlja rijetku priliku za upoznavanje s hrvatskom vojnom industrijom, ali i dobar poticaj za nastavak postojeće suradnje.

Podsjetio je i da su prošle sedmice predstavnici bh. namjenske industrije u pratnji Privredne komore FBiH predstavili svoje proizvode u Zagrebu.

"Ovo je važan sektor u kojem postoji potencijal za daljnju suradnju i zajednički nastup na trećim tržištima, a sve u cilju bolje opremljenosti Oružanih snaga BiH" - rekao je Jezeraškić.

Pomoćnik ministra obrane Hrvatske Roman Mikulić istakao je da Ministarstvo obrane RH snažno stoji iza vojne industrije jer je neraskidiva veza između proizvodnje naoružanja i vojne opreme i Hrvatske vojske.

"U budućnosti ćemo jačati suradnju dvaju ministarstava i vojski kako bi bili što spremniji odgovoriti na sve izazove koji su pred nama" - naglasio je Mikulić.

Veleposlanik Hrvatske u BiH Ivan Sabolić naveo je da njegova zemlja razvija snažnu obrambenu industriju s godišnjom proizvodnjom u vrijednosti 200 milijuna eura, koja prati moderne tehnologije.

Dodao je da je ta industrija pokazala svoju inovativnost i da se njeni proizvodi koriste u IT sektoru, te u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji.