Hrvati pred izbore u BiH: Sačuvaj nas Bože nove Alijanse ili Platforme

Mostar, majorizacija, Hrvati u BIH, Hrvati u BIH, izbori, majorizacija
Za sada kampanja teče normalno, bez neke velike huškačke retorike, ali ne treba sumjati da će se to približavanjem dana izbora to itekako promijeniti. Prljavi veš i asovi u rukavu ostavit će se sasvim sigurno za kraj kampanje, ali nećemo sada o tome, i to ćemo ostaviti političarima.

Hrvatske stranke i političari krenuli su samouvjereno u ovu kampanju, i sudeći po njihovim najavama svi će biti pobjednici. Naravno na tronu ima mjesta samo za jednoga, i sve to je već viđeno uoči svakih izbora na bilo kojoj razini.

Ono što je najbitnije za Hrvate trebala bi biti činjenica da će najmalobrojniji narod u BiH konačno, nakon punih osam godina dobiti svog člana predsjedništva. Po svemu sudeći to će biti Dragan Čović, kandidat HDZ-a BiH i HNS-a. Uz dužno poštovanje svima koji su se kandidirali Dragan Ćović uživa najveće povjerenje birača hrvatske nacionalnosti, a stranke HNS-a predvođene s HDZ BiH imaju najbolju infrastrukturu i logostiku, ali i daleko najveći broj pristaša. Ostali kadidati nemaju neke velike šanse u utrci za Hrvatskog člana predsjedništva, ma koliko se oni trudili realno stanje prikazati drugačijim.

Slično stanje je i izborima za sve razine vlasti , počev od Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, do Skupština županija u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Tu će bar što se tiče hrvatskih glasača najveće povjerenje birača dobiti stranke oko HDZ-a BiH i HNS-a. Koliko će to biti u precentima ostaje nam da sačekamo rezultate izbora.

Hrvati u FBiH bili su u najgorem položaju za vrijeme vladavine takozvane Alijanse za promjene, te ove današnje platformaške vlasti koje su uspostavljenje mimo biračke volje Hrvata. Ova posljednja, nelegalna, i još uvijek aktualna platformaška vlast majorizirala je Hrvate i učinila je sve da ih politički i ekonomski obezglavi. Bošnjačke stranke, uz pomoć Viskog predstavnika koji se izrugao svim zakonima matematike instalirale su na vlast ljude koji nemaju veliki kredibilitet i još manji legitimitet kod Hrvatskog naroda. Iako je većina tih ljudi bila ili je još u zatvoru to nikoga ne smeta, pogotovo ne onoga tko ih je postavio na vlast.

Da li će Bošnjaci svoju prljavu igru biranja predstavnika drugim narodima nastaviti ostaje da se vidi, a po Hrvate bi bilo pogubno da se nakon izbora stvori neka nova alijansa ili platforma koja bi nastavila sa majorizacijom Hrvata. Svi oni koji odapinju u javnost priče o unitarnoj BiH, ili Federaciji bez županija ništa su drugo nego nastavak te majorizacije i iskreno se nadamo da će te iste glasači prepoznati i sukladno tome i „nagraditi" na predstojećim izborima. Nakon izbora je nužno da se sve prohrvatske stranke stave pod plašt preustrojenog HNS-a, i samo jedno veliko jedinstvo svih legalno izabranih predstavnika Hrvata može najmalobrojniji narod u BiH povesti u bolje sutra bez preglasavanja i majorizacija od strane federalnih partnera i njihovih slugu.

HERCEGOVINA.info