FOTO  Hrvati BiH čekaju svog heroja Daria Kordića

Dario Kordić, sloboda, Hrvati u BIH, Dario Kordić, sloboda

Dario je tamničio nevin u zatvoru jer je čovjek čista obraza, i jer je onaj koji domoljublje čuva duboko u srcu i duši, a nikako ne nekamo drugdje gdje su ga čuvali oni koji su se na račun njega obogatili.

Cijena njegovog poštenja i domoljublja je osuda na 25. godina robije. Bez obzira na montirano suđenje i nepravednu presusu Dario nije klonuo duhom i strpljivo je čekao dan koji će ubrzo doći, dan kada će kao slobodan čovjek zagrliti svoju obitelj. Nažalost, na slobodi ga neće dočekati roditelji. Pero i Rozika umrli su, a nisu dočekali slobodu svoga sina. Umrli su i zbog tuge što je njihov Dario nevin u zatvoru, ali i ponosni što je ostao dosljedan svojim načelima i svetinjama. Dario je svoj križ nosio dosljedno velikom i poštenom  čovjeku, i iskreno se nadamo da ga je konačno nakon punih 16. godina u tamnici donio do kraja.

U našoj povijesti će ostati zapisano da je Dario Kordić heroj srednje Bosne osuđen na višegodišnju robiju jer je u ratu branio i obranio svoj dom, svoju obitelj i svoj narod. Svuda u svijetu heroji se slave, a Dario je u ovoj državi zbog toga teško osuđen. Osudili su ga oni isti kojima je Dario osujetio planove brisanja jednog naroda s lica zemlje. Hrvatski narod to vrlo dobro zna i Dario je za njega heroj koga slave i kojeg će uvijek slaviti. Dario tvoj narod te čeka, ti si bio i ostao heroj svih Hrvata u BiH...

HERCEGOVINA.info