Hrvate u Vitini i Mostaru upisali kao Bošnjake

popis stanovništva, Mostar, popis stanovništva, oprez, popis stanovništva, otkaz, pijanstvo, franjevci, apel, popis stanovništva, popis, Mostar, popis stanovništva, nepravilnosti popisa, kontejner, popisni materijal, popis stanovništva, Hrvati u BIH, neprailnosti, popis, BIH, procjena, popis, Hercegovina, Hrvati u BIH, BIH, popis, neslužbeni rezultati, BIH, pik, oglas, popis stanovništva, zarada, popis stanovništva, isplata, popis stanovništva, bh. hrvati, etničko čišćenje, popis, BIH, rezultati, popis, županije, FBIH, krađa, popis, popis stanovništva, popis stanovništva, poništavanje, objava, službena objava, BIH, popis stanovništva, popis stanovništva, popis stanovništva, popis, BIH, popis, BIH, popis stanovništva
Informacije su toliko bizarne da je priča o legalnosti popisa danas već passe tema. Doduše u polulegalnoj zemlji kakva je BIH posve je moguće da se ovakav nakaradan proces, posve normalno legalizira, prenosi poskok.info. Kad su cijele vlade u zemlji nelegalne čemu potreba da popis bude legalan?

Jedna popisivačica iz Ljubuškog maknuta je s pozicije popisivača nakon što su građani dojavili da dotična nasumično upisuje kategoriju nacionalnost u mjestu Vitina te da je pola jedne ulice u kojoj žive Hrvati upisano kao Bošnjaci. Slične informacije pojavile su se i u Mostaru. Nekoliko građana javilo je medijima kako su se uvjerili da je jedan popisivač nekolicinu starijih ljudi prevario, i u nacionalnom smislu upisao kao Bošnjake.