Hrvate prozvali fašistima, a mladić sam išarao svoju kuću i automobile | Hercegovina.Info

Hrvate prozvali fašistima, a mladić sam išarao svoju kuću i automobile

Hrvate prozvali fašistima, a mladić sam išarao svoju kuću i automobile

Adis Pokvić iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja ispisao je uvredljive grafite koji veličaju genocid u Srebrenici te brojne druge prijeteće poruke na automobilima i na kući svoje obitelji, saznaje Klix.ba.

Policijski službenici MUP SBŽ u suradnji sa policijskim službenicima Federalne uprave policije (FUP) su radeći na otkrivanju izvršitelja prijavljenog krivičnog djela “Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti”, došli do saznanja da je u pitanju lažno prijavljivanje u vezi s navedenim krivičnim djelom.

Naime, opsežnim radnjama na terenu došlo se do materijalnih dokaza kao i priznanja oštećene osobe A.P. rođene 1987.godine, da je on počinio radnje koje su okarakterizirane kao djelo “Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti”.

Riječ je o Adisu Pokviću koji je čak i medijima licemjerno davao izjave nakon incidenta u Gornjem Vakufu/Uskoplju o tome kako su natpisi katastrofalni i kukavički pokušavajući na taj način prebaciti krivicu na druge.

Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti” iz člana 163 stav 1. KZFBiH.

Inače, za ove uvredljive poruke DF je optužila Hrvate.

ero.tel