HRS: Kako Bošnjaci vide Zaštitu ljudskih prava u školama

HRS
...koja je jedna od onih famoznih „dvije škole pod jednim krovom". Zgražanje antifašističkih kolumnista, portalčića, nevladinih udruga i sl. je bilo toliko da su o toj netoleranciji kojoj se "uče" djeca nacionalista u nacionalističkim školama pisali i inozemni mediji.

Po njihovim tvrdnjama, djeca se moraju učiti i poučavati toleranciji, suživotu, miru, suradnji u duhu suvremenog poimanja društva kakvog sponzoriraju i međunarodne udruge poput OSCE-a, ambasada Amerike, Kanade, Velike Britanije, Češke i slično. O čemu se konkretno radi vrlo dobro djelima pokazuje ravnatelj osnovne škole Mujaga Komadina iz Mostara, jedne od onih jednih škola koje su pod jednim krovom.

Inače, on je voditelj državnog projekta „Zaštite ljudskih prava u školama", financiranog od strane Europske komisije, voditelj seminara „ Predrasude i stereotip", „Bogatstvo različitosti", i drugih projekata financiranih od strane OSCE-a, voditelj i realizator projekta „Praktična primjena kodeksa za zaštitu ljudskih prava u školama", itd itd.

Što to u praksi znači, ponajbolje pokazuju fotografije ravnatelja na facebook profilu osnovne škole (poveznica sa službene stranice škole) gdje su fotografije ravnatelja sa strojnicama, automatskim puškama, fotografije djece i teške artiljerije. Napravili smo print screen dvije fotografije preuzete sa službenog profila osnovne škole. O čemu govorimo, dovoljno je otići u galeriju fotografija službenog profila škole OŠ Mujaga Komadina Mostar.

Ovim putem pitamo resornog ministra obrazovanja g. Zlatka Hadžiomerovića da li je fotografiranje sa strojnicama, automatskim puškama, RPG bacačima i drugim oružjem također u skladu sa pedagoškim standardima i definiranim planom i programom? Je li ovo taj suživot i tolerancija kojeg propagira županijsko ministarstvo obrazovanja?

Predstavnike OSCE-a, Europske komisije, raznih ambasada, USAID-a i drugih organizacija koje nas "poučavaju" ljudskim pravima i toleranciji i to izdašno financiraju pitamo jesu li ovo ta ljudska prava i tolerancija koja propagirate?

HRS