HRS: Izađite na izbore, makar pocijepali listić

Hrvatska republikanska stranka, HRS, Slaven Raguž, Slaven Bevanda, Politika, Mostar, HRS, Slaven Raguž, HRS, HNS, HNS BiH, prijedlog, Slaven Raguž, HRS, Slaven Raguž, HRS, izbori, Slaven Raguž, BIH, Slaven Raguž, Slaven Raguž, Zvornik, Slaven Raguž, Slaven Raguž, HRS, Slaven Raguž, Slaven Raguž, Slaven Raguž, HRS, Slaven Raguž, BIH, HRS, Valentin Inzko, HRS, Slaven Raguž, Slaven Raguž, HNS, Slaven Raguž, HRS, Slaven Raguž, Dobar loš zao emisija, naša tv, Mario Vrankić, Slaven Raguž, HRS

...nerijetko čujemo od slatkorječivih političkih lidera u zemlji. Predizborna kampanja se zahuktava i svakim danom, uz smiješna obećanja za bolje sutra, sliči na lošu sapunicu. No, puno velikih riječi i lažni osmjesi vođa ništa su u usporedbi s onim što se događa iza stranačkih pozornica gdje se kupuju ili kradu glasovi.
Podsjetimo da se prije nekoliko dana pojavila informacija da su pojedini bh. državljani koji žive u SAD-u, pa i u drugim zemljama, na svoje kućne adrese dobili i po stotinu glasačkih listića od Centralne izborne komisije, nakon čega je pokrenuta interna istraga CIK-a, a u cijeli slučaj uključilo se i Tužiteljstvo BiH.

Najčešće prijevare se događaju nakon zatvaranja birališta kada padaju dogovori unutar biračkih odbora o popunjavanju/poništavanju glasačkih listića te kupovinom glasova za novac. Također, radi neažuriranih biračkih popisa, velike su vjerojatnosti da će se ubacivati i glasovi raseljenih ili mrtvih osoba. Jedini lijek za bilo kakvu vrstu manipulacija jest što veći izlazak na izbore. Svojim izlaskom smanjujete broj praznih listića i mogućnost da oni budu "popunjeni" umjesto vas.
Hrvatska republikanska stranka, koja 12. listopada prvi put izlazi pred glasače, o izborima ima jasan stav:
- Nećemo poručivati ikome da glasuje za nas, jer želimo biti prepoznati po onome što radimo i propagiramo, a ne da bilo koga vučemo za rukav. Obećanja prepuštamo drugima! Oni koji nas prepoznaju neka glasuju za nas. Svi drugi imaju za koga drugog glasovati. Ono što je najvažnije jest da se u što većem broju izađe na izbore. Ako netko smatra da se nema za koga glasovati, neka svejedno izađe na izbore pa makar i pocijepao listić, jer postoje velike vjerojatnosti da će netko glasovati u njegovo ime, ako ne ode glasovati. Tek u tom slučaju apstinencija postaje demokratski politički izbor. Neizlaskom svi gubimo, a samo pojedinci dobivaju, jer imaju dostupan materijal za malverzacije - poručuje Slaven Raguž, predsjednik HRS-a.