Hoće li BiH ubrzo početi kontrolirati svoj zračni prostor?

... godini u tom pogledu saznali smo u Direkciji za civilno zrakoplovstvo (BHDCA).Inače, spomenuta Direkcija je organ nadležan i odgovoran za obavljanje funkcije regulatora i nadzor u oblasti civilnog zrakoplovstva i kontroli letenja.

Osnovana je 1997. godine sa ciljem da odgovori obavezama BiH kao države članice Međunarodne organizacije civilnog zrakoplovstva (International Civil Aviation Organization - ICAO) i potpisnice Čikaške konvencije (Konvencija o međunarodnom civilnom zrakoplovstvu).

Što je BHATM? Kakva je trenutno situacija u vezi vlastite kontrole zračnog prometa?

BiH nikada u svojoj povijesti nije pružala usluge iz oblasti kontrole zračnog prostora i upravo kroz izgradnju BHATM sustava priprema se da prvi put preuzme pružanje tih usluga. Projekt upravljanja zračnim prometom u BiH (BHATM) je jedan od najkompleksnijih projekata koji BiH implementira od rata naovamo, koji uključuje vrlo komplicirane sustave, školovanje visoko-sofisticiranog kadra i integraciju čitavog sistema unutar zemlje, sa susjednim zemljama, kao i na nivou Europe. Sve to podrazumijeva sustav koji mora funkcionirati u realnom vremenu na istom nivou kao u najrazvijenijih europskih zemalja, a u sve to BiH je krenula od nule.

Koje preduvjete BiH mora ispuniti da dobila kontrolu nad nebom?

U trenutku usvajanja BHATM Strategije, krajem 2005. godine, BiH nije imala vlastitu infrastrukturu, kadrove i financijska sredstva. Odobrenjem kredita u visini od 17 milijuna eura, od strane EBRD-a (krajem 2006. godine), stvorene su financijske pretpostavke da BiH, odnosno Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH, kao nositelj Projekta, krene u realizaciju ovog projekta.

Izgradnja BHATM sustava realizirala se kroz više ugovora u vezi sa nabavkom i instalacijom opreme, rekonstrukcijom objekata, izvođenjem građevinskih radova i konzultantskim uslugama, te transformacijom zrakoplovnih institucija, odnosno razdvajanje regulatornog i nadzornog tijela (BHDCA) od pružatelja usluga i formiranje Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA).

Za potrebe BHATM projekta izgrađeni su objekti i u njima instalirana oprema u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, Jahorini, te na Plejinom vrhu, Bukoviku i Kozari (gdje su smješteni radio-komunikacijski uređaji). Kada se govori o kadrovima, tu se ne misli samo na oblast kontrolora letenja, nego i na zrakoplovne inženjere koji se trebaju brinuti o Sistemu.

Što se tiče kadrova, BHDCA je, iz vlastitih sredstava, odnosno sredstava koja joj pripadaju na osnovu Multilateralnog sporazuma o rutnim naknadama (preletima) financirala školovanje iz oblasti kontrolora letenja. Polovicom listopada 2012. prva grupa od 17 kontrolora završila je školovanje i stekla dozvolu iz oblasti kontrolora letenja.

Druga grupa od 18 kandidata nalazi se u Beogradu u procesu školovanja na treningu na radnom mjestu, dok treća grupa od 10 kandidata za dobivanje dozvole iz oblasti kontrolora letenja čeka da počne sa treningom na radnom mjestu. Paralelno s tim, BHDCA je obučila i inženjere koji se trebaju brinuti o Sistemu.

U cilju tehničke osposobljenosti BHANSA-e, Direkcija je obavila sve neophodne preduvjete da BHANSA započne sa pružanjem usluga. To znači da su za potrebe Sustava za upravljanje zračnim prometom BiH (BHATM) završeni svi građevinski radovi, kupljena i instalirana oprema (iz kreditnih sredstava koji je u potpunosti realiziran), registrirana BHANSA, te izvršene interne i eksterne testne provjere opreme i svih komponenti BHATM sistema na lokacijama u BiH.

Testne provjere su pokazale da BHATM sustav funkcionira, te da je kompatibilan sa sustavima zemalja u okruženju i EUROCONTROL-om, te je, na osnovu toga, za BHATM, uključujući sve njegove komponente, 03.07.2012. godine izdat OAC (Operational Acceptence Certificate). To je dokument kojim se potvrđuje operativna prihvatljivost BHATM-a, odnosno, potvrđuje se da je sustav za pružanje usluga kontrole zračne plovidbe BiH provjeren i spreman za operativni rad.

Je li BiH u financijskom gubitku zbog toga što njezino nebo kontroliraju druge zemlje? Koje su to zemlje?

BiH nikada nije pružala usluge iz oblasti kontrole letenja, pa se, sa te strane, ne može govoriti o gubicima. Svaka država koja vrši kontrolu letenja naplaćuje pružene usluge, te se ta sredstva moraju opravdati kod EUROCONTROL-a, koji vrši obračun sredstava. Riječ je o sredstvima koja države, odnosno Agencije, dobiju na osnovu pruženih usluga. BiH nije pružala jedan dio usluga za koje i nije mogla naplatiti sredstva.

Pružanje usluga u zračnom prostoru BiH, trenutno, na osnovu sporazuma zaključenih 1999. i 2000. godine, obavljaju Agencija za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) i Hrvatska kontrola zračne plovidbe (CCL). Kada BiH, odnosno BHANSA počne pružati usluge u zračnom prostoru BiH, sredstva koja naplaćuje od EUROCONTROL-a biti će razmjerno veća na stranu BiH u odnosu na susjedne zemlje koje danas pružaju usluge u zračnom prostoru BiH.

Koji su planovi u 2013.?

Početkom studenog 2012. održan je trilateralni sastanak na nivou direktora civilnog zrakoplovstva i pružatelja usluga u zračnom prostoru iz BiH, Srbije i Hrvatske na kojem je dogovoren proces tranzicije BHATM sustava i zaključeno je da tijekom 2013. godine BHANSA počne sa faznim preuzimanjem određenih servisa i pružanjem usluga u zračnom prostoru BiH.

Izvor: hum.ba