HDZ BiH: Nek prave novu Platformu ako misle da BIH društvo s ovom nije platilo dovoljnu cijenu

Dragan Čović
...ministar pravde u Vijeću ministara, danas su u Odžaku razgovarali o aktualnim temama u sklopu priprema HDZ-a BiH za predstojeće opće izbore, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

U priopćenju se navodi da bez HDZ-a BiH vlast na državnoj i entitetskoj razini neće, niti može biti formirana.

"To je i garancija ravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH", navedeno je.

Govoreći o aktualnom stanju u ovom dijelu Posavine, Nada Ćulap - predsjednica Općinskog odbora HDZ-a BiH Odžak, kazala je kako je uspostavljen i novi vid suradnje s dijasporom. Ukazala je i na iznevjerena očekivanja u poslovima gradnje trase cestovnog koridora kroz odžačku općinu, koji nisu utjecali na pozitivna gospodarska kretanja u čemu je po njezinim riječima zakazala aktualna općinska vlast.

"Trenutna politička situacija u BiH je takva da moramo biti još organiziraniji, a rezultat ovogodišnjih općih izbora mora biti takav da bez HDZ-a BiH nitko ne može sastaviti vlast, što je presudno jer smo jedina stranka koja može riješiti hrvatsko pitanje u ovoj državi", kazao je u Odžaku Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

On je, kako stoji u priopćenju, istaknuo da je rješenje hrvatskog pitanja ta stranka nametnula i međunarodnim čimbenicima.

"Što se tiče HNS-a BiH, Čović je priznao kako se u cijelosti nije uspjelo. - Izostanak tranše Međunarodnog monetarnog fonda imat će i mnoge druge posljedice za ovu državu", izjavio je danas u intervjuu za Radiopostaju Odžak predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

"Angažman s Međunarodnim monetarnim fondom otvara vrata Bosni i Hercegovini za ulazak u druge financijske institucije, što je temelj ulaganja u mnoge životne oblasti", kazao je predsjedatelj Vijeća ministara.