Granični policajci službeno zatražili 'nošenje brade' na poslu

Granična policija BiH

... od 30. siječnja 2017., propisano je da policijski službenici, kada su u uniformi, moraju imati obrijanu bradu", izjavio je, između ostaloga, u razgovoru za Večernji list ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić.

Novi pravilnik o nošenju uniforme izazvao je negodovanja kod određenog broja policijskih službenika koji su službeno zatražili da na poslu mogu "nositi bradu".

"Ured za unutarnju kontrolu i profesionalne standarde primio je molbe nekolicine službenika da iz medicinskih i drugih razloga mogu nositi bradu na dužnosti. Molbe su podnijeli pripadnici svih nacionalnosti", kazao je Galić za Večernji list.

Na novinarsko pitanje "Ima li u Graničnoj policiji pripadnika selefijskog pokreta?", pozivajući se na informacije iz slovenskog EUFOR-a da jedan od vodećih ljudi Zračne luke Sarajevo pripada spomenutom pokretu, Galić je tvrdnje demantirao.

"Granična policija BiH nema saznanja o policijskim službenicima koji pripadnošću određenim skupinama ugrožavaju sigurnost BiH, granice i građana", izjavio je ravnatelj Galić