Granična policija BiH objavila koji se kandidati pozivaju na drugi krug natječaja za graničnog policajca

Crveni križ Mostar i Granična policija BiH

... sa najmanje završenim IV stupnjem školske spreme za prvi nivo pristupanja u činu "policajac" i dvadeset kadeta sa najmanje završenim VI stupnjem školske spreme za drugi nivo pristupanja u činu "mlađi inspektor", Granična policija BiH je na web stranici www.granpol.gov.ba objavila šifre kandidata koji se pozivaju na test općeg znanja u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru, Tuzli i Livnu.

Kandidati na web stranici www.granpol.gov.ba mogu pronaći obavijest o načinu i uvjetima testiranja, te vremenu održavanja i lokaciji gdje će testiranje biti izvršeno.

Granična policija BiH je na test općeg znanja pozvala ukupno 4500 kandidata koji su dostavili svu dokumentaciju traženu Javnim oglasom, od čega 3185 kandidata za prvi nivo pristupanja u činu ''policajac'' i 1315 kandidata za drugi nivo pristupanja u činu ''mlađi inspektor''.

Kandidati čije prijave ne ispunjavaju uvjete propisane Javnim oglasom i čije su prijave neblagovremene, neuredne i nepotpune nisu pozvani na testiranje, o čemu su pismeno obaviješteni, priopćili su iz Granične policije BiH.

Zbog interesa javnosti i velikog broja kandidata koji su se prijavili na natječaj Granične policije BiH o daljem tijeku natječajne procedure javnost će biti obaviještena i u narednom periodu.

Najveći broj prijavljenih na ovaj natječaj je iz Sarajeva i Mostara, a test znanja obaviti će se u pet gradova i to u: Sarajevu, Mostaru, Livnu, Banja Luci i Tuzli.