Granična policija BiH bogatija za 20 mlađih inspektora

granična policija bih, Granična policije BiH, granična policija
...Slobodan Krstić, načelnik Kabineta direktora Radiša Samardžija i načelnik Uprave za administraciju Mustafa Ovčina 26.2. primili su 20 policijskih službenika koji su završili temeljnu obuku druge razine u činu ‘mlađi inspektor', a koji će 1.3. početi s radom u 14 organizacijskih jedinica ove policijske agencije.

Oni su treća generacija kadeta u činu ‘mlađi inspektor' koji su se školovali u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje u Mostaru prema novom nastavnom planu i programu, usuglašenom s nastavnim planovima i programima svih policijskih agencija u BiH koji su usklađeni s europskim standardima.

Rukovodstvo GPBiH poželjelo im je puno uspjeha u profesionalnom radu, te ih upoznalo sa njihovim pravima i obavezama iz radnog odnosa.

Direktor Galić istaknuo je i da GPBiH kontinuirano poklanja pažnju edukaciji i stručnom osposobljavanju kadrova jer se samo s stručno osposobljenim i educiranim kadrovima može nositi sa sve većim izazovima u nadzoru i kontroli prelaska državne granice i borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminaliteta, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.