FOTO/VIDEO  Građane o kriminalu i korupciji informira ilegalna radiopostaja

Crni bombarder, drvar, Radio Slobodni Drvar
Na to zlo odavno nije bilo primjerenijeg odgovora nego što je osnivanje jedne radiopostaje u Drvaru. Slobodni radio Drvar pokrenut je prije sedam dana, nema dozvolu za rad kao ni mnogo što drugo u ovoj državi, ali slušateljima nudi istinu koju vlasti ne vole čuti. Zato ih slušaju mještani Drvara, ali i publika diljem regije, a odmilja su ovu radiopostaju, koja se bori protiv najvećeg zla ove države, nazvali "Crni bombarder". Prenosi Federalna televizija.

Život u Drvaru nikad nije bio teži: uništena industrija, nedovršeni snovi povratnika koji ponovno odlaze, danas zbog neimaštine, bez nade u bolje sutra... Nasuprot njima, tajkuni bliski vladajućem SNSD-u žive u izobilju. Ako tko o tom progovori javno, poluge države odmah prorade. Svjedoči to i primjer povratnice Živane Sabljić. "Držim farmu koka i jedinstven je slučaj da je Općina Drvar poljoprivrednom proizvođaču poslala Kantonalnu inspekciju. U četiri dana bile su mi četiri inspekcije", kaže ona.

Naravno, sve je bilo uredno. A bilo bi i propisno da propisi vrijede i za poduzetnike bliske vlasti. Upravo o tom javno je progovorio Mišo Balaban na Radiju Slobodni Drvar. "Ovdje se radi o najvećoj pljački u istoriji postojanja BiH s obzirom na broj stanovnika. Sigurno se radi o milijardi maraka", tvrdi vlasnik i urednik radija.Nezakonita eksploatacija šume, izvanredne sjednice Općinskoga vijeća o navodnim "vehabijama" u Drvaru kad treba skrenut pozornost s višemilijunskoga duga u Domu zdravlja, zasebni računi načelnika općine, o svemu tome ne govori javna radiopostaja za koju porezni obveznici izdvajaju godišnje 100.000 maraka, a subota im je neradi dan, ali zato govori Mišo na valovima svoje piratske radiopostaje.

Radio Slobodni Drvar slušatelji su, ne bez razloga, nazvali "Crni bombarder".

"Informacije koje se plasiraju na ovom radiju su informacije koje ova čaršija zna, ali niko ne smije da ih kaže. Ovo je prvi put da se takve informacije, malo prljaviji veš, iznose na vidjelo", kaže Drvarčanin David Sabljić.

Prljavog rublja u ni Drvaru ne manjka: mito, nepotizam, politički miljenici u javnoj upravi, javnim poduzećima i ustanovama; a kako je više fotelja od želja, neki su se, otkriva Mišo, i klonirali: "Slaviša Mihajlović je poslanik u Skupštini Kantona 10, delegat u Domu naroda FBiH, potpredsjednik Skupštine Kantona 10, doktor u Domu zdravlja Drvar, stipendista Doma zdravlja Drvar, predsjednik raznih komisija za javne nabavke, kontrolu, bezbjednost, član Glavnog odbora SNSD-a RS-a", navodi Balaban.

Radio Slobodni Drvar, drvarski "Crni bombarder", zasad emitira sa skrivene lokacije u Drvaru, prst u oku korumpiranim vlastima tog grada.