Grabar-Kitarović: Neću se umoriti u zagovaranju ravnopravnosti Hrvata sa ostala dva naroda u BiH

predsjednica, Kolinda Grabar Kitarović, predizborno obećanje, Kolinda Grabar Kitarović, Kolinda Grabar Kitarović, BIH
Podsjećajući da optužbe za miješanje u unutarnje stvari, obično dolaze iz nedemokratskih diktatorskih sustava, Grabar-Kitarović je istaknula da je Hrvatska jamac Daytonskog mirovnog sporazuma i dužna je brinuti se za bosanskohercegovačke Hrvate, koji su državljani Republike Hrvatske a samim tim i Europske unije.

-Neću se umoriti u zagovaranju ravnopravnosti svih triju naroda (Bošnjaka, Srba i Hrvata), i ako me optužuju za miješanje u unutarnje stvari BiH - istaknula je.

Međunarodnu je zajednicu pozvala da se više bavi stanjem u BiH "jer samo jedan incident može izazvati nestabilnost cijele regije".

Podsjetimo, u svojoj nimalo diplomatskoj prepisci, Denis Bećirović je Kolindu Grabar Kitarović kao i hrvatsku Vladu prozvao za jačanje neoustaštva u Hrvatskoj.

Nedvojbebno, kandidat SDP-a za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Denis Bećirević, ideje za svoju retoriku našao je u najnovijoj analizi Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane, kojim upravljaju Stjepan Mesić i Budimir Lončar.

-U Hrvatskoj je na djelu revizija povijesti 2.svjetskog rata i povampireni nacionalizam. Hrvatska je procentualno u antifašističkom pokretu Jugoslavije tokom 2.svjetskog rata participirala sa najviše etničkih Hrvata. Sada se javno veliča NDH, ustaštvo, fašizam i izražava antisemitizam. Najviši predstavnici Hrvatske otvoreno se miješaju u unutarnjopolitička pitanja BiH. Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović (HDZ), miješa se u proces donošenja izbornog zakona u BiH, širi laži o Bošnjacima i izmišlja tzv. islamsku prijetnju, dok se u Hrvatskoj otvoreno odvija revizija povijesti, afirmacija ustaštva i NDH te antisemitski ispadi, koji su postali dio 4 svakodnevnice - stoji u najnovijoj analizi Sorosevog instituta iz Ljubljane u čije se ime Stjepan Mesić i Budimir Lončar redovito mješaju u unutarnje odnose država nastalih raspadom Jugoslavije.