Glasnović o jugozomboidima, ustašama, partizanima i o 'nekom Braci koji liječi pogledom'

Željko Glasnović
Glavnim uzrokom podjela u Hrvatskoj, nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović u četvrtak je u Hrvatskom saboru označio nikada javno raskrinkani karakter bivšega jugo-komunističkog režima, te je problematizirao neka kadrovska rješnja u diplomaciji Republike Hrvatske.

"Glavni uzrok zla i podjela u Hrvatskoj je nikad javno raskrinkan karakter jugo-komunističkog režima i genocid počinjen nad hrvatskim narodom - genocid, aristocid, a najgore memoricid", izjavio je saborski zastupnik Glasnović nakon zatražene stanke.

Istaknuo je kako u nekim državama postoje instituti za nacionalna sjećanja, ne i u Republici Hrvatskoj.

"Oni njeguju svoje sjećanje, nisu ga pomeli pod tepih kao mi", rekao je zastupnik Glasnović, te je Hrvatsku usporedio sa čovjek koji se svako jutro probudi s novim napadom amnezije.

"Ništa ne znamo o sebi, niti djeca znaju išta", ocijenio je.

"Stara mantra jugozomboida, 'Zaboravite prošlost, (okrenite se) budućnosti' je zastrašujuća. To znači da treba ukinuti povijest, političke znanosti, antropologiju....", rekao je saborski zastupnik Glasnović i dodao: "Kad vam netko od nepismenih medija to kaže, čast izuzecima, okrenite se na drugu stranu i prekrižite".

Aktualnu raspravu o odlukama Povjerenstva za suočavanje s prošlošću, iskoristio je kako bi upitao što to danas imamo u hrvatskim diplomatskim krugovima.

"Imamo u Danskoj primjer Frane Krnića, konzulata; tamo radi čovjek stari udbaš", rekao je Glasnović.

Što je još Glasnović rekao, pogledajte u videu.