Generalima luksuzne limuzine, plaćene čak 268.000 maraka!

passat
... ukupno 268.730 maraka, javlja Dnevni avaz.

Radi se o luksuznim automobilima Passat B8, liniji koja je u prodaju puštena prošle godine, a samo limuzina za Antu Jeleča, načelnika Zajedničkog stožera OSBiH, koštala je točno 71.000 maraka.

Ostala četiri automobila, kupljena od kompanije „M.R.M Export Import" iz Ljubuškog, koštala su državu 197.730 maraka. Tako je jedno vozilo za preostala četiri generala, ustvari, plaćeno po 49.435 maraka.

Nabavka ovih vozila obavljena je po narudžbenici MOBiH još 27. rujna, a prije nekoliko dana iz Doboja, gdje su bila uskladištena, dovezena su na adresu Stožera u vojarnu „Rajlovac" u Sarajevu.

Dnevni avaz doznaje da načelnik Stožera, prema pravilniku o uvjetima nabavke i načinu korištenja službenih vozila, ima pravo na vozilo u vrijednosti do 90.000 KM, a preostali rukovoditelji do 50.000 KM. No, naši sugovornici tvrde da je, bez obzira na pravilnike, neshvatljiva nabavka novih vozila, jer su prije nekoliko godina za potrebe Stožera nabavljene nove Škode Octavije koje su u odličnom stanju.

Iz Jelečevog ureda jučer je rečeno da on ne želi komentirati nabavku vozila, jer to rade MOBiH i sektor za nabavku, i da Stožer s tim nema ništa.

- Dok se vojnici voze u kamionima i automobilima starim po 20 godina, generali se voze u limuzinama. A onda se svi pitaju zašto vojnici jedu konzerve ribe i jednoličnu hranu - kaže sugovornik Dnevnog avaza iz MOBiH koji je i obavijestio o ovoj nabavci.