Gdje bezbožnik stanuje tu narod tuguje, a gdje pravednik stanuje tu se narod raduje

Dragan Čović

Zadnje uhićenje 10 časnika HVO-a u Orašju pred blagdan Svih svetih je vrhunac poniženja i nepravde koja se provodi nad hrvatskim narodom u Bosni i Hercegovini.
Neootomanska politika koju je utemeljio 1990. godine Alija Izetbegović konstantno već više od 25 godina potiskuje, progoni i istrebljuje hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

Nikada, ni u jednom momentu Alija Izetbegović, Sulejman Tihić i Bakir Izetbegović nisu podupirali jednakopravnost i opstojnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.
Sjetimo se činjenica i političkih odluka koje su donosili ova tri lidera SDA iz obitelji Izetbegović, sjetimo se suđenja u Sarajevskom procesu iz 1983. godine kada je Alija Izetbegović sa svojim suradnicima kroz organizaciju „Muslimanska braća" jasno rekao da u Bosni i Hercegovini živi jedan temeljni narod i dvije neislamske manjine, jasno aludirajući da Bosna i Hercegovina pripada Bošnjacima.
Za sve one koji nisu upućeni u Sarajevski proces želimo objaviti imena njegovih suradnika koji su suđeni u tom procesu ( Omer Behmen, Hasan Čengić, Džemaludin Latić, Edhem Bičakčić ) jer su upravo ovi ljudi bili osnivači Stranke demokratske akcije koja je imala i podznak muslimanska stranka kojoj se priključio i Haris Silajdžić dr. islamskih nauka.

Licemjerna politika bošnjačkog vrha na čelu sa Alijom Izetbegovićem ostavila je neizbrisivi krvavi trag na svekolikom hrvatskom biću u Bosni i Hercegovini i nimalo ne sumnjamo kako će njegov sin Bakir Izetbegović nastaviti politiku istrebljenja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.
Slušajući izjave hrvatskih dužnosnika koji ne znaju i ne razumiju što se ovdje događa, umišljajući sebi kako je sve počelo kad su oni izašli na političku scenu je samo dokaz da Republika Hrvatska i političko vodstvo hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini nemaju institucije koje skrbe o nacionalnim interesima cjelokupnog hrvatskog naroda nego nas filuju besmislenim političkim floskulama kao što su:
„ Bez Hrvata nema Bosne i Hercegovine"- Davor Stier
„ Nadam se kako će Hrvati dokazati svoju nevinost pred sudovima" - Božo Petrov
„ Predaja dokumenata Bosanskom tužiteljstvu je međunarodna obaveza" - Peđa Grbin
„ Budućnost BIH u Euroatlanskim integracijama" - Andrej Plenković
„ Neprihvatljiv je koncept udruženog zločinačkog pothvata" - Dragan Čović
„ Nećemo više tolerisati ponižavanja hrvatskih branitelja" - Božo Ljubić

A kada bi imali nacionalne institucije znali bi kako bošnjački politički vrh ima moćne saveznike u Republici Hrvatskoj i među hrvatskim političarima u Bosni i Hercegovini i godinama sudjeluju u kriminalizaciji i dekonstituiranju hrvatskog naroda u BiH i na taj način podrivaju nacionalnu sigurnost i nacionalne interese hrvatskog naroda i Hrvatske države.
Kada bi imali svoje nacionalne institucije vrlo lako bi utvrdili kako postoji udruženi zločinački pothvat koji se provodi nad hrvatskim narodom u BiH već 25 godina.
Kada bi imali Hrvatske nacionalne institucije lako bi utvrdili prema novom popisu stanovništva u BiH tko je, u koje vrijeme i na kakav način vršio etničko čišćenje nad Hrvatima u BiH.

Kada bi imali nacionalne institucije vrlo lako bi se sagledalo kako se zločini nad Hrvatima uopće ne procesuiraju, kako nema političkih i vojnih nalagodavaca, iz čega se može utvrditi kako nije bilo ni agresije ni zločina nad hrvatskim narodom.
Kada bi imali svoje nacionalne institucije koje štite nacionalne interese vrlo lako bi utvrdili kako se ne procesuiraju zločini nad hrvatskim narodom ni poslije potpisivanja Daytonskog sporazuma ( dovoljno je samo napomenuti ubojstvo zamjenika ministra Unutarnjih poslova Joze Leotara za čije ubojstvo je otvoreno tadašnji ministar sigurnosti Fahrudin Radončić optužio Bakira Izetbegovića).
Kada bi imali svoje institucije znali bi koliko u Federaciji ima pripadnika terorističkih skupina i tko se skrbi za njihovu nedodirljivost u Bosni i Hercegovini.
Kada bi imali svoje institucije znali bi tko opstruira paritet i rotaciju u institucijama Bosne i Hercegovine i kome nije u interesu donositi odluke konsezusom što je uvjet za jednakopravnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.
Nažalost, hrvatski branitelji sve više postaju politički zatvorenici, a njihove obitelji prepuštene sopstvenoj sudbini.

Davno je zapisano „ Gdje bezbožnik stanuje tu narod tuguje, a gdje pravednik stanuje tu se narod raduje", mi Hrvati u Bosni i Hercegovini nakon ovakvog bezočnog hapšenja u Orašju uoči dana Svih svetih nemamo se čemu radovati .

ZAJEDNICA BRANITELJSKIH UDRUGA

 PROIZAŠLIH IZ HRVATSKE REPUBLIKE

 HERCEG-BOSNE