FUP - U akciji 'Krupa' uhićene dvije osobe iz Čapljine

fup, akcija "krupa", Tužiteljstvo BiH, uhićenje, pljačka, kladionica, zenica, Mreža III, pretres, šipovo, Trebinje

Policijski službenici Federalne uprave policije su u okviru operativne akcije kodnog naziva „Krupa“ danas u Čapljini uhitili dvije osobe - bivšeg policijskog službenika Specijalne policijske jedinice MUP-a RH, inicijala J.M. (1977) za kojim je na snazi više potjernica i naloga za uhićenje izdatih od sigurnosnih organa iz Hrvatske i Njemačke, a drugi uhićeni je osoba inicijala J.M. (1968).

Cilj akcije, koja je realizirana u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske i nadzorom Županijskog tužiteljstva Zapadno-hercegovačke županije, je dokumentiranje osoba koje se dovode u vezu s kaznenog djelom „Iznuda“ iz člana 295. stav 2. Krivičnog zakona Federacije BiH.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi Općinskog suda u Širokom Brijegu, izvršeni su pretresi stambenih objekata na dvije lokacije na području općine Čapljina i uhićene dvije osobe iz Čapljine.

Uhićeni će biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predati Županijskom tužiteljstvu Zapadno-hercegovačke županije uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Asistenciju prilikom provođenja tih aktivnosti pružila je Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, a kako je iz Federalne uprave policije najavljeno, bit će nastavljene aktivnosti na realizaciji te operativne akcije.

(fena)