FTV – stranački medij za režimsku budućnost!

Povratak tih vremena, više nego inače, ovih dana propagira stožerna bošnjačka stranka SDP preko svog tv glasnika FTV.

U cilju tobožnje borbe za građansko društvo i bh multietičnost, manipulirajući informacijama i zataškavajući istinu, središnja informativna emisija ove stranačke televizije ne radi ništa drugo nego propagira podjele i promovira razdor među narodima različite nacionalnosti.

U maniri režimskih medija smatraju se vlasnicima apsolutne istine, te se unutar svog fundamentalizma, smatraju autoritetom kojeg nitko ne smije dovesti u pitanje. Tkogod se usudi razmišljati makar za nijansu drugačije, biva etiketiran i stavljen na medijsku lomaču.

Idući u tom smjeru, odnedavno zajedništvo, nipošto jednoumlje, najvećeg dijela hrvatskog političkog korpusa u BiH razlog je stavljanja svega sa hrvatskim predznakom na lomaču svog dez-informativnog programa. Tako su, kako nedavno rekoše, Hrvati i HVO srušili Stari most, bez obzira što niti jedan sud, pa ni onaj haški, nikada nije donio presudu o tome. Također, po FTV-u, Širokobriježani su fašisti, a Pecara leglo nacizma.

Vrhunac dez-informiranja je jučerašnja izjava, prigodom obilježavanja 19. Obljetnice osnivanja HZ HB u Mostaru, da je HZ Herceg-Bosna „oličenje udruženog zločinačkog poduhvata koji je za cilj imao protjerivanje muslimana i nehrvata sa područja pod dominacijom Hrvata". Glasnogovornici SDP-a, opet, donesoše presudu prije suda.

Ovome su dodali da je kohezija hrvatskog političkog korpusa, osobito govor o hrvatskoj federalnoj jedinici u BiH metafora nostalgije za tim „zločinačkim" vremenima, a sporazum dva HDZ-a stvaranje hrvatskoga nacionalističkog bloka (koalicija SDA - SDP je „pro europska", jer ne postoji bošnjački nacionalizam, oni su „građani").

Da se uistinu radi o stranačkoj i režimskoj televiziji dokaz je činjenica nepostojanja uniformiteta u informiranju. Ova stranačka televizija se usuđuje donositi presude prije svih sudova u svim slučajevima, osim kada su u pitanju njihovi kreatori istine iz SDP-a. Tako je g. Zlatko Lagumdžija, optužen za aferu „Reket", bezpogovorno nevin, unatoč inkriminirajućim snimkama koje dokazuju njegovu direktnu upletenost u reketarenje poduzetnika u Sarajevu i koje su objavili svi mediji i osim FTV-a.

Ovim putem poručujemo bh javnosti koja, koliko toliko, uzima FTV za ozbiljan medij da ne uzimaju njihovo dez-informiranje zdravo za gotovo, nego da njihov program uzimaju s velikom rezervom. Također, sa naše strane, poručujemo FTV-u da i dalje nastavi sa režimskim načinom informiranja, jer će se na taj način ne samo proširiti zajedništvo kod Hrvata u BiH, nego će ona osnažiti do te mjere da nijedan cilj neće biti nedostižan, pa tako primjerice i hrvatska federalna administrativna jedinica.

GO HDZ1990 Mostar