Fra Luka Markešić demantirao sam sebe!

fra luka markešić, HNV, fra luka markešić, SDP BIH, HNV, fra luka markešić, govor mržnje, fra luka markešić, Udruge proizašle iz Domovinsko rata 1990, Hrvati u BIH
U RS-u dominira jedan, odnosno, dva naroda, u FBiH su Bošnjaci brojniji i dominantniji u odnosu na Hr­vate. Svaka teritorijalna organizacija nameće neku vrstu majorizacije. Zato više vjerujem u institucionalnu jednakopravnost", kazao je predsjednik SDA Sulejman Tihić na tribini koja je danas održana u organizaciji Hrvatskog narodnog vijeća BiH (HNVBiH), pod nazivom "Politička ravnopravnost Hrvata u BiH?".

Tihić kazao je kako vjeruje u institucionalnu ravnopravnost naroda gdje je kroz kvote i paritet te rotacijom osigurana ravnopravnost svih naroda. Današnja tribina, najavili su iz Hrvatskog narodnog vijeća Bosne i Hercegovine svojevrsni je dodatak priprema za konferenciju na visokoj razini koja će se održati početkom jeseni i bavit će se temom ustavnih reformi.

Tribini su pisustvovali predstavnici nekoliko stranaka s hrvatskim predznakom, nevladinih i međunarodnih organizacija, institucija kulture, predstavnik ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH izabranog bošnjačkim glasovima Željka Komšića i drugi.

Cilj tribine je, istakao je u izjavi za medije predsjednik HNV-a BiH fra Luka Markešić, pokušati pronaći rješenje za neravnopravnost Hrvata. Markešić je demantirao tako sam sebe, jer sva njegova dosadašnja politička aktivnost kao vječitog čelnika HNV-a, bila je da se upravo dokaže suprotno, odnosno kako su Hrvati samo krvi za svoj položaj, a najviše dva HDZ-a.

artinfo.ba