FPMOZ: Dekanov govor sa današnje promocije studenata u Orašju

dr.sc. Mario Vasilj, dekan, Jesen na FPMOZ-u, FPMOZ, FPMOZ, Orašje, promocija, dr.sc. Mario Vasilj

Sve nazočne na promociji pozdravio je Dekan FPMOZ-a prof.dr.sc Mario Vasilj riječima:

Poštovani predsjedniče Vlade Županije Posavske: gospodine Marijane Klaiću,
cijenjeni kolege i kolegice prodekani, profesori, asistenti i suradnici, uvaženi gosti, dragi diplomanti, poštovani roditelji i obitelji naših diplomanata.

Sve Vas iskreno pozdravljam u ime Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru i zahvaljujem Vama, uvaženi gosti i uzvanici, što ste svojom nazočnošću uveličali ovo naše slavlje: promociju 104 diplomanta: 20 magistara struke, 55 prvostupnika, 29 profesora.
Greg Anderson kaže kada smo motivirani ciljevima koji imaju duboko značanje, snovima koje treba završiti, istinskom ljubavlju koju treba izraziti, tada usitinu živimo svoj život.
Postizanje cilja je veliki uspjeh, ali način na koji ste došli do vašeg cilja pokazuje koliko ste ozbiljni kad su u pitanju prioriteti koje ste odredili.
Ovaj današnji dan pokazuje da Vi živite svoj život. Posložili ste prioritete, i s velikom ljubavlju i radom došli do ostvarenja svog sna . Danas se radujemo vašem uspjehu.
S uloženim trudom, svjesnim naporom, i uz Božju pomoć sve se da i može ostvariti. Stoga pozivam sve suradnike, prodekane, profesore, asistente i stručne djelatnike našega Fakulteta da ustrajemo u našoj viziji izgradnje modernog fakulteta. Naš cilj je svakodnevno usavršavanje u vlastitim kompetencijama od stručnih službi preko asistenata do profesora.
Jačanje fakulteta, kvalitete nastave, materijalnih i tehničkih uvjeta je naša trajna obveza kako bismo u skladu sa suvremenim znanstvenim spoznajama unaprijedili našu nastavu i uvjete studiranja na našem Fakultetu.
Nijedan vjetar nije pogodan brodu bez cilja i stoga samo svjesna namjera, cilj i ustrajnost vodi do uspjeha. Nikada ne smijemo odustati od naše vizije.
Vama dragi diplomati čestitam na ustrajnosti i marljivosti. Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova. Vi ste dokazali kako je budućnost ispred vas. Čestitam vam na diplomi i hvala vam što ste bili dijelom naše fakultetske obitelji.
Želim vam puno sreće u daljnjem radu, a sada znam da vam neće biti preteška nijedna nova spoznaja i nijedna nova zadaća. Siguran sam da ćete svojim radom i zauzimanjem za istinske vrijednosti dati prinos našem narodu i našoj društvenoj zajednici, i biti najbolji promotori našega Fakulteta.
U to ime svima još jednom čestitam, svim diplomantima, roditeljima i prijateljima. Veselimo se, danas je dan veselja. Svako vam dobro. I živjeli.