Fahrudin Radončić: Bošnjaci su dva puta Hrvatima izabrali člana Predsjedništva

On je , između ostalog, objasnio da u ovom trenutku SBB BiH još nije vladajuća stranka, jer njeni kadrovi nisu u državnoj, Federalnoj i više županijskih vlada, te da nisu ni na čelu mnogih državnih kompanija i ustanova.

Glede rješavanje pitanja "Sejdić - Finci" , Radončić je kazao kako će SBB ponuditi svoj koncept.

- Zbog pojašnjenja javnosti i dezinformacija koje SDA širi, da smo mi, tobože, potpisali nekakav sporazum sa Čovićem i Ljubićem, kao SBB mi ništa nismo potpisali. Dat ćemo svoj stranački koncept i dopune rješavanja te presude.

Bošnjaci su dva puta Hrvatima izabrali člana Predsjedništva

Upitan kada se može očekivati taj koncept, Radončić je odgovorio:

- Mi to trebamo uraditi do kraja ovog mjeseca. Pokušaj rješavanja hrvatskog pitanja treba ohrabriti. Zašto? Mi imamo situaciju u kojoj Bošnjaci šute kao zaliveni. Dva puta smo kao Bošnjaci izabrali hrvatskog člana Predsjedništva. Nismo dozvoljavali da Hrvat bude predsjednik Vijeća ministara. Potpuno su ih SDA i SDP izbacili iz Federalne vlade kao legitimne izborne pobjednike. Taj narod ima svoje političke veze i zaštitnike u EU. EU vrši pritisak, osim samih Hrvata, da Bošnjaci korektno riješe hrvatsko pitanje.

- Zašto bi Živko Budimir sa 1.500 glasova bio legitimni predstavnik Hrvata, a ne jedna politička stranka koja osvoji 106.000? U tom smislu, svaki korak koji rješava pitanje prestanka majoriziranja Hrvata od strane Bošnjaka, za nas je dobrodošao, istaknuo je Radončić