Evo zašto Hrvati u BiH ne bi trebali imati javni RTV servis

hrvatski tv kanal, Dinamo, Hajduk, mediji, glas koncila, kanal na hrvatskom jeziku, Hrvati u BIH, HDZ 1990, internet, HSP BIH, telmach, srpski film, titlovi, rtl, nova tv, zabrana, BIH, SP Brazil, tv signal, zatamnjenje, inicijativa, HTV, taksa, rtv pristojba, pristojbe, rtv bih, Hrvati u BIH, TV kanal na hrvatskom jeziku, kanal na hrvatskom jeziku
BiH je u svemu u suprotnosti europskim vrijednostima pa i po ovom pitanju. Jer zaista zašto bi Hrvati, poput Srba ili Bošnjaka u BiH, ili poput drugih kolektiviteta u Belgiji, Švicarskoj ili Španjolskoj, imali javni RTV servis kada je to europski standard. Kada je to javno dobro poput prava na opskrbu vodom, strujom, prava na internet, mobilnu telefoniju, prometnu povezanost, piše Hrvatski Medijski Servis.

Zagovornici takve politike bi zapravo trebali otići i korak dalje te bi trebali predložiti da se Zapadnohercegovačkoj županiji ukine opskrba vodom. Jer zašto bi građani te županije imali vodu kada bi to moglo voditi novim etno-nacionalnim torovima i kada je za BiH jeftinije da građani Zapadnohercegovačke županije nemaju vodu.

Trebalo bi predložiti da se Hercegbosanskoj županiji ukine opskrba električnom energijom. I zaista zašto bi građani te županije imali to pravo kada bi to moglo voditi ka novim etno-nacionalnim podjelama i kada je za BiH jeftinije da građani Hercegbosanske županije nemaju struju.

Posavska županija bi trebala ostati bez interneta. I internet vodi novim etno-nacionalnim podjelama a i jeftinije je da građani Posavske županije nemaju pravo na pristup internetu.

Lašvanskoj dolini, Jajcu, Žepču i Usori bi trebalo ukinuti pravo na mobilnu telefoniju. I to je skupo, a vodi ka etno-nacionalnim torovima.

Mostar, dolina Neretve, Stolac, Ravno i Neum bi trebali ostati bez prometnog povezivanja. I to je skupo. Osim toga vodi kao novim etno-nacionalnim podjelama.

Sve ovo bi valjalo uskoro ukinuti. BiH bi imala ogromne uštede a ne bi bilo ni etno-nacionalnih podjela. Onda će i Federaciji BiH i Republici Srpskoj biti bolje, a bit će bolje i onome što se naziva javni RTV sustav i servis BiH./HMS/