Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend - 27.11.2015

bura mostar

Na jugu zemlje slaba kiša.

U ostalim područjima većinom snijeg, u nizinama je moguća susnježica ili slaba kiša. Padaline nisu obilne. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U Sarajevu oblačno sa snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka do 2°C.

U subotu, 28.11.2015. u Bosni pretežno oblačno, sa slabim snijegom prije podne. U Hercegovini prije podne oblačno, a u drugom dijelu dana smanjenje naoblake. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U nedjelju, 29.11.2015. u Bosni i Hercegovini prolazno naoblačenje sa zapada. U Bosni se očekuje kratkotrajan snijeg, padavine će u ranim jutarnjim satima do sredina dana prebaciti sa zapada prema istočnim područjima. U Hercegovini bez padalina. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Krajem dana vjetar u skretanju na jugo.Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

fhmzbih.gov.ba