Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend - 22.01.2015

kiša, Mostar, nevrijeme u Mostaru, nevrijeme, vremenska prognoza, nevrijeme u Mostaru, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMS BIH, kiša, kiša

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13 °C.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. U Krajini i Hercegovini mjestimično pada kiša.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C):

Bjelašnica - 2;
Bugojno i Sokolac 0;
Kupres 2;
Ivan Sedlo, Jajce, Livno i Srebrenica 3;
Goražde, Sarajevo i Tuzla 4;
Bihać, Gradačac i Zenica 5;
Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Zvornik i Čapljina 6;
Mostar 7;
Trebinje 8;
Stolac 10 °C.

U petak, 23.01.2015. u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Očekuje se većinom između 10 i 20 litara padalina po metru četvornom, u sjevernim područjima Bosne lokalno i do 30 litara. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 2 i 7 °C, na jugu Hercegovine od 6 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8 °C, na jugu Hercegovine od 8 do 12 °C.

U subotu, 24.01.2015. u Bosni i Hercegovini oblačno. U Hercegovini lokalno će pasti malo kiše. U Bosni u nizinama kiša i susnježica, u višim područjima snijeg. U Bosni se očekuje između 5 i 15 litara padalina po metru četvornom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Bosni temperatura zraka između - 1 i 4 °C. U Hercegovini jutarnja temperatura od 3 do 7 °C, a najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 10 °C.

U nedjelju, 25.01.2015. u Bosni i Hercegovini oblačno sa padalinama u Bosni. Padat će uglavnom snijeg, u nizinama je moguća i susnježica. Većinom se očekuje između 5 i 10 litara padalina po metru četvornom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između - 4 i 0 °C, na jugu Hercegovine od 2 do 5 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između - 2 i 2 °C, na jugu od 4 do 8 °C.

Federalni Hidrometeorološki zavod