Evo kakvo nas vrijeme očekuje za Staru i Novu godinu

Milan Bandić, Nova godina, Nova godina, Mostar, doček, Nova godina, rijaset, muslimani, vremenska prognoza, doček Nove godine, Zagreb, prevara, Nova godina, doček Nove godine, doček

Danas u Bosni pretežno oblačno. Prije podne lokalno sa slabim kratkotrajnim snijegom ili rosuljom. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle ili sumaglice. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, u Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 7 do 12°C.

U četvrtak, 31.12.2015. u Hercegovini sunčano. U Bosni umjereno do pretežno oblačno. Magla ili sumaglica po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu zemlje od -3 do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U petak, 01.01.2016. u Bosni i Hercegovini se očekuje prolazno naoblačenje sa zapada. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu zemlje od -3 do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U subotu, 02.01.2016. u Bosni i Hercegovini se od sredine dana očekuje jače naoblačenje sa zapada. Vjetar slab. U sjevernim područjima istočnog i sjeveroistočnog smjera. U većem dijelu zemlje južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu zemlje od -2 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu od 6 do 9°C.

Federalni hidrometeorološki zavod