Evo kakvo nas vrijeme čeka do kraja mjeseca

Trebinje
Hercegovina.info

Stabilne vremenske prilike, vedro i sunčano vrijeme u Bosni i Hercegovini, zadržat će se do subote 18. siječnja, nakon čega slijedi kratka destabilizacija i padaline.

U ovom razdoblju uz riječne tijekove središnje, sjeverne, istočne i sjeveroistočne Bosne prognozira se magla ili niska naoblaka.

Od nedjelje 19. siječnja izgledna je promjena vremenskih prilika uz snježne oborine, posebno na zapadu i u središnjim krajevima Bosne.

Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, nestabilno vrijeme zadržat će se do ponedjeljka 20. siječnja, nakon čega slijedi postepena stabilizacija i prestanak oborina.

U razdoblju od 12. do 19. siječnja, jutarnje temperature u Bosni prognoziraju se od minus dva do tri, u Hercegovini od tri do sedam. Vrijednosti dnevnih temperatura u Bosni se očekuju od tri do devet, a u Hercegovini od osam do 13 stupnjeva.

Pad temperatura zraka izgledan je od 20. do kraja prognoznog razdoblja 27. siječnja, sa jutarnjim u Bosni od minus šest do minus jedan, na jugu od nula do tri , a dnevne u Bosni od minus dva do tri, u Hercegovini od pet do devet stupnjeva.