Emotivno pismo djevojčice iz Sarajeva: 'Jesam li ja kriva što sam se razbolila?!

djevojčica, emotivno pismo, Sarajevo

Denis Smajlović, koji je u medije dospio nakon prijetnji dr. Edi Hasanabegoviću, šefu Pedijatrijske klinike KCUS-a, a zbog komplikacija pri izmještanju njegove 13-kćerke na liječenje u inozemstvo, na svom je Facebook profilu podijelio emotivno pismo svoje kćerke, prenosi Radiosarajevo.ba.

U svom pismu je naglasila kako živi u najljepšoj zemlji na svijetu, jedinoj BiH, ali kako u njoj gotovo ništa ne funkcionira.

"Kako mi je dijagnosticirana teška bolest i hvala Bogu pa imam najdivnije roditelje koji su mi omogućili da se liječim, sada sam i svjesna koliko to mogu biti, ove cijele situacije i osjećam se krivom za sve ovo što prolaze moji roditelji", napisala je.

"Pitam vas sada sve: Jesam li ja kriva što sam se razbolila i što imam to rijetku bolest ili je li krivo bilo koje dijete što je bolesno? Živimo li ja i druga djeca u državi u kojoj smo krivi što smo živi? Nisam mogla čuti i ne vidjeti što se događa s djecom u Pazariću, pa jesu li i oni krivi što su živi", navodi u pismu.

"Zašto me doktori i doktorice koji su moji i vaši sugrađani ne žele liječiti, a doktorica u Turskoj me svako jutro pita "kako je moja mala princeza"? Kada sam upitala mamu zašto je to tako, ona samo plače", napisala je djevojčica naglašavajući kako njezin otac nije kriminalac i razbojnik, kako su govorili, pa je zato plakala, jer "zna da je puno voli i da se e i on, iako je veliki i jak, prepao za njen život.

"Pitam sada vas niste li u stanju i ne znate kako djeci osigurati normalan život i prava djeteta, pozivam svu djecu Bosne i Hercegovine da dignemo glas i pokušamo mjenjati stanje oko nas. Djeco, pomozite meni i svoj djeci koja se nalaze u istoj ili sličnoj situaciji da ostvarimo pravo na život", ističe u pismu.

Dodaje kako samo želi živjeti, družiti se, ići u školu, pjevati i voljeti sve oko sebe... Želi rasti sa svojim prijateljima u zemlji gdje je rođena.