Ejup Ganić za kojim je Srbija raspisala tjeralicu zadržan u Londonu

- Ejup Ganić, bivši član Predsjedništva BIH, za kojim je Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije raspisalo tjeralicu, zadražan je danas u londonskoj zračnoj luci, izjavio je glavni tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević, a večeras prenose beogradski mediji.

- Ovo je predmet koji dugo radimo, vezan je dogadjaje iz 1992. Tu je počeo rat... Ejup Ganić i još nekoliko osoba su pod istragom. Iz ovoga se vidi ozbiljnost našeg pristupa i nijedna žrtva neće ostati bez zadovoljene pravde - rekao je Vukčević za beogradsku televizuju B92. MUP Srbije raspisao je početkom prošle godine prema nalogu istražnog suca tjeralice za 19 osoba iz BiH, medju kojima su ratni članovi Predsjedništva BiH Ejup Ganić i Stjepan Kljuić, zbog napada na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu u svibnju 1992.

Pripadnici Armije BiH i Specijalne postrojbe MUP-a BiH napali su 3. svibnja u Dobrovoljačkoj ulici kolonu JNA koja se povlačila iz Sarajeva prema vojarni u Lukavici. U napadu je ubijeno i ranjeno više časnika i vojnika JA, piše večerašnji portal S Media. Dan ranije, pripadnici "Zelenih beretki" napali su i Dom JNA u Sarajevu, gde se u trenutku napada nalazilo deset pripadnika federalne vojske. Agencija Beta nije dobila potvrdu ove informacije od glasnogovornika Tužiteljstva BiH Borisa Grubešića.

vecernji list