Država za čovjeka: Slavo Kukić koristio HPT Mostar kao osobni bankomat

Slavo Kukić, HT MOSTAR, bankomat, Slavo Kukić, Vijeće ministara, predsjedništvo bih, Milorad Živković, Slavo Kukić, Vijeće ministara, Slavo Kukić, Rifat Dolić, DNZ, sds, Slavo Kukić, Slavo Kukić, rektorat, Slavo Kukić, napad, Slavo Kukić, narodi, bih narodi, HT MOSTAR, Slavo Kukić
...su revizori svojevremeno vrlo kritički izvještavali o Kukićevu radu u Nadzornom odboru Hrvatskih pošta i telekomunikacija Mostar. Nekadašnjem dvojacu HPT-a, Slavi Kukiću i generelanom direktoru Stipi Prliću, stavlja se na dušu da su ovu telekom kompaniju iz Mostara koristili "kao bankomat", da su protuzakonito povećavali primanja i pribavljali korist članovima svojih obitelji, te sklapali štetne ugovore.

HPT "kao bankomat" Kukiću i Prliću

"Kada je Slavo Kukić postao predsjednik Upravnog odbora, usvojena je Odluka kojom se primanja njegovih članova znatno povećana, navodi se u Izvješću neovisnih revizora i dodaje da je "ova odluka rezultirala povećanjem njihovih primanja za 291 posto, odnosno sa 450 na 1.310 KM mjesečno, bez obzira je li se sjednica održala ili ne".

Kukić je promijenio Statut poduzeća kako bi retroaktivno naplatio povećanje primanja i kako bi se isplata poklopila s datumom imenovanja novog upravnog obora. Tako su Slavo Kukić i ostali članovi bivšeg Upravnog odbora HPT-a dobili mjesečno po 35 tisuća KM.

U Izvješću također stoji da je u "poduzeću već duže vrijeme neopravdano 30 tisuća putnih naloga, među kojima je i avans od tisuću KM isplaćeno na Kukićevo ime prije 18 mjeseci."

Kukićevu sinu Ivici stipendija od 300 KM

U dijelu izjvešća koji govori o stipendijama, ponovno se navodi ime Slave Kukića. Njegov sin Ivica studirao je u Zagrebu i mjesečno primao 300 KM stipendiju HTP-a." U najboljem slučaju, ovdje je riječ o sukobu interesa." -stoji u Izjvešću neovisnih revizora.

Prema neslužbenim informacijama, u slučaju da Kukić ne bude izabran za mandatara državne vlade, što je gotovo izvjesno, SDP je obećao povratak na čelo Nadzornog odbora HT-a Mostar. Na djelu je "Eronet koalicija" od koje platformaši očito nemaju namjeru odustati.

Piše: Asim Metiljević | Slobodna Bosna