Drama u restoranu Roberta Prosinečkog: Bivši muž pucao je više puta u mog dečka.

Pokušala sam nazvati dečka, ali se on nije javljao, pa sam odmah zvala policiju. Vidjela sam ga kako je uperio pištolj u dečka i čula sam pucnje i bljesak. Dečko je pokušao pobjeći, ali on je potrčao za njim i još jednom pucao. Bila sam užasnuta, skamenjena, a on je ponovno na slobodi. Mislila sam da ga je ubio.

U sekundi mi se srušio cijeli svijet. Tek kada je došla policija, bacila Gorana na pod i uhitila ga, rekli su mi da je pištolj bio plinski, priča Jasmina Ž. događaje iz restorana Prosikito od prošloga petka navečer.

Događaje u restoranu koji je vlasništvo nogometaša Roberta Prosinečkoga i njegova brata Svena Danijela potvrdila je policija ne navodeći imena objekta niti protagonista. U zagrebačkom ugostiteljskom objektu 34-godišnjak je ispalio više hitaca iz plinskoga pištolja u smjeru 33-godišnjaka, a počinitelj je prijavljen prekršajno zbog remećenja javnoga reda i mira. Upravo zbog ovakve kvalifikacije policije koja u postupanju Gorana Ž. nije vidjela elemente prijetnje, već je on nakon noći provedene na trežnjenju u subotu izveden pred prekršajnoga suca koji ga je uz globu od 3500 kuna pustio na slobodu. No, Jasmina Ž. zna zbog čega smatra da je u pitanju prijetnja. Njezin bivši suprug, s kojim se nalazi pred okončanjem brakorazvodne parnice koju je pokrenula zbog obiteljskoga nasilja, progoni je već godinu i pol.

- Podnijela sam najmanje 15 prijava. Dva puta je osuđivan zbog prijetnji, izrečena mu je mjera zabrane prilaska mome domu i poslu na 200 metara, no ništa se nije promijenilo. Kada god se nalazi izvan zatvora, prijeti mi.

Prošloga petka to je maltretiranje dosegnulo finale. Tri dana prije Goran Ž. joj je poslao SMS: "Jasmina, bolesna si. Očito me želiš isprovocirati jer tvoj čovjek je hodajući mrtvac. On se već prati neko vrijeme." U petak prije zatvaranja Goran Ž. je došao u restoran gdje I. B. (33) radi i najmirnije sjeo za šank.
Šta hoćeš, ostao si živ

Od I. B., kojega uopće ne poznaje, zatražio je pivo. Zatim ga je pitao je li on taj, a kada mu je ovaj odgovorio, bez riječi je izvadio pištolj i počeo pucati u I. B. koji je premro od straha. Njegova djevojka Jasmina Ž. sve je to užasnuto gledala s parkirališta. Nakon događaja u postaji u Petrovoj nisu željeli zaprimiti njihovu prijavu, kaže Jasmina Ž.

- Policajac je rekao dečku: ‘Šta hoćeš, ostao si živ. Neću pisat prijavu.'

Prijavu su predali tek u ponedjeljak nakon što su zvali i DORH. Jasmina Ž. tvrdi da ju je muž, s kojim se još bori za skrbništvo nad dvoje djece, lani najprije pronašao kod majke na moru, gdje je ušao u kuću i počeo razbijati čaše, no spriječio ga je njezin očuh, a odmah su pozvali policiju koja ga je prekršajno prijavila.

Stalne prijetnje

Stalne prijetnje, po 56 SMS-ova u jednoj noći... Prijetio je i njezinoj majci koja ga je sama prijavila policiji za prijetnje. Lani na Badnjak doznao je da je Jasmina ima novoga dečka.

- Poslao mi je policiju kući, rekavši da je čuo od djece da se nešto čudno događa, no policajci su došli i sve provjerili, a kada sam bila s policajcem u autu, nazvao me i rekao da je čuo da će mom dečku izvaditi jetru - priča.

- Stavila sam ga na razglas i policajac je sve čuo, inače to ne bih mogla dokazati - dodaje.

Policija tada dolazi po Gorana Ž., nakon dva i pol mjeseca u pritvoru sudac Općinskoga suda izriče mu tri mjeseca kazne zbog prijetnji i izdaje mjeru zabrane približavanja Jasmini, no nakon puštanja iz pritvora ništa se ne mijenja. I nakon incidenta u Prosikitu Goran je u utorak nazvao Jasminu.

"Sad imam pravi pištolj i ti si sljedeća, a onda ću doći i tvome dečku i ubiti ga". najavio joj je. Ovoga puta nije prošao samo s prekršajnom prijavom i u četvrtak je odveden u Remetinec. Jasmina nam je rekla da je vlasnik Proskita njezinu dečku zbog incidenta dao otkaz. "On više ne radi ovdje", rekli su nam u Prosikitu.

jutarnji list