Dragan Čović: Žao mi je što sam toliko vremena proveo u sudnici

Dragan Čović

Predsjedatelj Sudskog vijeća Esad Fejzagić kazao je da Tužiteljstvo BiH za četiri godine nije uspjelo otkriti imena dvanaest osoba kojima su dodijeljeni stanovi, iako su imali adrese gdje se stanovi nalaze kao i da su se u optužnici te osobe vodile kao nepoznate, dok od 64 osobe koje su navedene u optužnici da su im dodijeljeni stanovi nisu sve ni saslušane.

Dragan Čović je nakon presude izjavio kako je ovo jedina prava presuda, da mu je žao samo što je toliko vremena proveo u sudnici, kao i da nije počinio bilo kakvo kazneno djelo u vrijeme dok je bio ministar financija Federacije BiH. Bičakčić je naveo kako se radi o ohrabrujućoj presudi i još jednom koraku na demokratskom putu BiH. Tužiteljstvo BiH najavilo je žalbu.

Bičakčić i Čović su bili optuženi da su, u funkciji premijera i ministra financija Federacije BiH, bez odluke Vlade, 18. siječnja 1999., donijeli i potpisali odluku o rasporedu sredstava proračuna za 1999. za stambena pitanja, kojom je iz sredstava tekućih rezervi odobren iznos od 1,6 milijuna eura za rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u tijelima zakonodavne, izvršne i sudske vlasti.

Zatim su 20. siječnja iste godine, navodno, donijeli i potpisali odluku o rasporedu sredstava proračuna za 2000. za stambena pitanja, kojom je iz sredstava rezervi odobreno 2,3 milijuna eura za istu namjenu, na osnovi kojih odluka su kupljeni stanovi za nekoliko osoba.

slobodna dalmacija