FOTO  Dragan Čović razgovarao sa biskupom Perićem

dr. Dragan Čović, Dragan Čović, Biskup Perić

...Mostaru i razgovarao sa Msgr. Ratkom Perićem, biskupom mostarsko-duvanjskim i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim.
Biskup Perić još jednom je čestitao predsjedniku Čoviću na izboru za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Tijekom susreta, razmjenjena su mišljenja o aktualnim političkim prilikama u BiH i stanju hrvatskog naroda u BiH. Razgovarano je o implementiranju izbornih rezultata u kontekstu uspostave učinkovite vlasti u BiH, te pitanju grada Mostara.
Dr. Čović je upoznao biskupa Perića sa ključnim stvarima koje će provoditi i zagovarati, kako na međunarodnom planu tako i unutar BiH.

Na sastanku je istaknuta važnost euroatlantskog puta BiH i novog pristup EU, koji je nedavno iniciran od ministara vanjskih poslova Njemačke i Velike Britanije.
Zajednički je zaključeno kako se u BiH moraju stvoriti uvijeti za smanjenje iseljavanja mladih i obitelji, te se stvarati uvijeti za normalan život u BiH, svaka pomoć prema BiH je dobrodošla, ali obveze i odgovornost moraju biti isključivo na domaćim institucijama.

Na sastanku je ocijenjeno kako se u budućnosti više brige mora posvetiti mladim ljudima, te da je neophodno što prije provesti socijalne i ekonomske reforme u cijeloj Bosni i Hercegovini.