FOTO/VIDEO  Dragan Čović: Pozvao sam papu Franju da dođe u Mostar

čović
...Sejdić- Finci, preko izbornih pravila za Mostar i mnogih drugih formalno-pravnih i tehničkih problema, izjavio je predsjednik HDZ BiH dr Dragan Čović, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Čović je u intervju za mostarsku internetsku televiziju prvi.tv kazao kako se nada kako će se u Federaciji BiH SDA i HDZ BiH tim pitanjem pozabaviti odmah nakon što završe izborni sabor odnosno kongres dviju stranaka.

- A onda se sljedeće godine možemo baviti reaoganizacijama, kazao je Čović, izrazivši nadu kako će BiH biti spremna aplicirati za članstvo u EU 2016., ili 2017. godine.

Čović je ponovio kako je dogovoreno poništavanje nezakonite revizije branitelja kao i da Vlada F BiH imenuje vršitelje dužnosti u javnim poduzećima, a onda da se "sukladno zakonima raspišu natječaji za nadzorne ili upravne odbore, uprave i direktore javnih poduzeća".

- Naš prioritet su Elektroprivreda HZ HB, Eronet, Hrvatska pošta, Razvojna banka, Aluminij, gdje Vlada F BiH ima tri predstavnika, kazao je Čović.

Rekao je kako je sljedećih tri mjeseca test za održivost vladajuće koalicije u F BiH.

- Trebamo dopustiti da vlada radi samostalno, bez pritisaka i opterećenja, da vidimo može li vlada raditi kao tim, a ako to ne bude moguće onda moramo brzo djelovati, kazao je Čović za prvi.tv.

Čović je otkrio i kako je papu Franju pozvao da dođe u Mostar, s obzirom da je papa Ivan Pavao II bio u Sarajevu i Banja Luci.

-Još ćemo jednom, tri člana Predsjedništva BiH, prije papina dolaska u BiH, posjetiti Svetu stolicu. A nadam se da ćemo dočekati i da sveti otac dođe u Mostar./HMS/