Dragan Čović otvorio znanstvenu konferenciju 'Gospodarski sustav Europske unije'

Dragan Čović
Jednodnevnu konferenciju otvorio je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, koji je ujedno i visoki pokrovitelj tog događaja.

Čović je tom prigodom podsjetio na opredjeljenje BiH za euroatlantske integracije, s naglaskom na dobivanje kandidatskog statusa do kraja 2017. godine, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Istaknuo važnost trenutka u kojem se ona održava dok se Bosna i Hercegovina priprema za dobivanje upitnika Europske komisije.

"Uvjeren sam da je ovo pravi put kako se i prije formalnog priključenja institucijama Europske unije možemo vrlo jasno integrirati u europske procese i prihvatiti standarde koji u EU danas vrijede. Ulaganje u znanost, inovativnost i razvoj je najbolji način da napravimo iskorak na tom putu", kazao je Čović.

Važnost i značaj ovog događaja prepoznala je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja je prihvatila supokroviteljstvo konferencije.

Jednodnevna znanstvena konferencija ugostila je, među ostalima, brojne ekonomske stručnjake iz regije, dekane i profesore, te studente Sveučilišta u Mostaru.