Dragan Čović: Nitko izvana neće praviti jedno rješenje koje će nam nuditi, a mi ga opet odbijati

Dragan Čović, HDZ BiH, Borjana Krišto, izbori 2010, Dragan Čović, izbori 2010, HDZ 1990, Dragan Čović, HDZ BiH, Dragan Čović, entitet, Dragan Čović, BIH, HDZ 1990, HDZ BiH, HSS-NHI, HKDU, Dragan Čović, HDZ BiH, Dragan Čović, Catherine Ashton
...Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović istaknuo je "da ne vjeruje u neke nove pristupe Europske unije prema BiH".

"EU ima svoje izbore. U naredna dva mjeseca svi ti ljudi moraju se baviti svojim aktivnostima, kao i mi svojim. Poruka je jasna: Ako želimo u Europsku uniju moramo sami shvatiti da je to naš posao da nitko izvana neće praviti jedno rješenje, koje će nam nuditi, a mi ga opet odbijati", kazao je Čović.

Iz Ureda visoke predstavnice Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku najavljeno je da se Catherine Ashton vraća u Sarajevu da bi od lidera institucija i civilnog društva čula gledišta o situaciji u zemlji i kako riješiti ekonomske i socijalne brige naroda.

Ashton će se u Sarajevu sastati sa članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom i entitetskim premijerima Željkom Cvijanović i Nerminom Nikšićem, ministrom vanjskih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom i predstavnicima civilnog društva.