Dragan Čović: Imamo barem 10 ozbiljnih kandidata, a ja sam jedan od njih

Dragan Čović
Uvjeren sam da će Predsjedništvo stranke na sjednici u petak jednoglasno izabrati budućeg hrvatskog člana Predsjedništva BiH za kojeg sam uvjeren da će ovog puta biti iz HDZ-a BiH. Nimalo ne sumnjam u pobjedu. Usprkos i ovakvom Izbornom zakonu, uvjeren sam da ćemo dobiti 130.000 glasova te već u prvih godinu dana mandata napraviti potpuni zaokret u političkom životu BiH, izjavio je Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH, prilikom boravka u Kiseljaku gdje se susreo sa stranačkim čelnicima na županijskoj razini i načelnicima općina.

Govoreći o pripremama stranke za opće izbore, Čović je naglasio da je HDZ BiH završio prvu fazu priprema, kandidacijske liste koje bi Predsjedništvo stranke trebalo potvrditi u petak, a SIP-u BiH bit će predane u ponedjeljak. "Mi smo već duboko u pripremama za izbore. Krajem prošlog tjedna sastavili smo listu za županijsku razinu vlasti te predložili svoje kandidate za federalnu i državnu razinu te ih proslijedili Predsjedništvu stranke na odlučivanje", kaže Lidija Bradara, predsjednica ŽO HDZ BiH. Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak, Josip Kvasina, predsjednik OO HDZ BiH Kiseljak, te Radoje Vidović, načelnik Kreševa i predsjednik OO stranke u ovoj srednjobosanskoj općini, upoznali su Čovića s aktualnim stanjem, ali i projektima koji se realiziraju u Kiseljaku i Kreševu.

Mišurić Ramljak je ukazao na zastoje u dva za Kiseljak izuzetno važna infrastrukturna projekta te najavio mogućnost njihove skore deblokade. "To su projekti vodoopskrbe i spajanje regionalne i magistralne prometnice", objasnio je načelnik Kiseljaka. Po riječima Radoja Vidovića, načelnika općine Kreševo, najvažniji projekti koji se trenutačno realiziraju u ovoj općini su projekti cestovne infrastrukture.

Večernji list