Dragan Čović: Članstvo u EU najvažniji vanjskopolitički cilj BiH

Dragan Čović
...a BiH sa sjedištem u Beogradu Andersa Christiana Hougarda.

Prigodom svečanog ceremonijala predaje vjerodajnih pisama, sugovornici su iskazali zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Kraljevine Danske, koji su prijateljski i bez otvorenih pitanja.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović upoznao je veleposlanika Andersa Christiana Hougarda s aktualnim političkim i ekonomskim stanjem u našoj državi, te s procesom reformi koje se vode u našoj zemlji.

Čović je naglasio da je članstvo u EU najvažniji vanjskopolitički cilj BiH, te da perspektiva članstva u EU nastavlja biti pokretačka snaga za pozitivne demokratske, političke, ekonomske i društvene promjene u našoj zemlji.

Sugovornici su zaključili da su ekonomski odnosi dvije zemlje dobri, ali da postoji prostor za unapređenje suradnje na ekonomskom planu, koji se može podići na višu razinu. Značajnu sponu u odnosima BiH i Kraljevine Danske predstavlja bosanskohercegovačka dijaspora, koja može značajno pridonijeti kreiranju povoljnijeg imidža BiH u Kraljevini Danskoj, koji bi pomogao intenziviranju ekonomske suradnje dviju zemalja.

Na kraju susreta, predsjedatelj Čović je izrazio potporu i zaželio uspjeh u radu novoimenovanom veleposlaniku Kraljevine Danske Andersu Christianu Hougardu, u izvršavanju njegove misije u BiH.

Vecernji.list