FOTO  Dr. Dragan Čović sa izaslanstvom HDZ-a BiH boravio u radnoj posjeti Bosanskom Grahovu

dr. Dragan Čović, bosansko grahovo

Posjeti Bosanskom Grahovu nazočili su i Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a BiH zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Jozo Bagarić predsjednik Kluba HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, Boris Barun, zastupnik u Zastupničkom domu P FBiH, Draško Dalić, predsjednik Vlade HBŽ-a sa ministrima u Vladi.

Predsjednik Čović s izaslanstvom posjetio je OO HDZ BiH Bosansko Grahovo gdje se sastao i razgovarao s predsjednikom OO HDZ BiH Bosansko Grahovo, Darkom Sarićem i članovima općinskog odbora.
Predsjednik OO HDZ-a BiH Bosansko Grahovo upoznao je predsjednika Čovića i izaslanstvo s prilikama u Bosanskom Grahovu, kao i problemima s kojim se susreću. Bilo je govora i o predstojećim Lokalnim izborima, gdje je prezentiran program rada i djelovanja ovog općinskog odbora.

Izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno dr. Čovićem posjetilo je poduzeće Ekoterra d.o.o. koje se bavi proizvodnjom humusa i razgovaralo s upravom poduzeća o prilikama i poslovanju. Također su obišli i proizvodni pogod poduzeća Ekoterra a razgovaralo se i o problemima s kojima se ovo poduzeće suočava. Naglašeno je kako ovo poduzeće uspiješno posluje već dugi niz godina te kako treba i u budućnsti nastaviti ovakvu pozitivnu praksu.

Izaslanstvo HDZ-a BiH obišlo je i prostor predviđen za izgradnju Kulturnog centra Korita nadomak Bosanskom Grahovu u selu Korita. Izgradnju ovog centra, odnosno radove u pripremi za izgradnju, pomogli su Federalno ministarstvo kulture i Vlada Republike Hrvatske.
Radni posjet Bosanskom Grahovu izaslanstvo je završilo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Bosanskom Grahovu. Nakon toga stranačko izaslanstvo se zaputilo u radnu posjetu Drvaru i Bihaću.