FOTO   Dr. Dragan Čović i Borjana Krišto posjetili općine Čapljina, Neum, Ravno i Stolac

dr. Dragan Čović, Borjana Krišto, Neum, Čapljina, Ravno, Stolac, HDZ BiH, dr. Dragan Čović, Dragan Čović

..., boravili su danas u radnom posjetu općinama Čapljina, Neum, Ravno i Stolac.
Visoko izaslanstvo HDZ BiH u Čapljini je dočekao načelnik općine i predsjednik OO HDZ BiH Čapljina dr. Smiljan Vidić sa članovima Općinskog odbora. Načelnik Vidić je zaželio dobrodošlicu stranačkom izaslanstvu, te ih upoznao sa svim izazovima sa kojima se Općinski odbor susreće u svom radu. Dr. Čović se zahvalio na dobrodošlici, te je istakao da je Općinski odbor HDZ-a BiH Čapljina jedan od najkvalitetnijih odbora u stranci, te da trebaju nastaviti sa svojim aktivnostima. Na sastanku je urađen presjek stanja kako u općini, općinskom odboru tako i svim projektima koji se vežu uz ovu općinu.

Na sastanku se također razgovaralo o predstojećim lokalnim izborima. Razgovaralo se o dosadašnjim rezultatima OO HDZ BiH Čapljina kao i o projekcijama izbornog rezultata za lokalne izbore koji će se održati u listopadu.
Na početku posjeta općini Neum, sve nazočne je pozdravio načelnik općine Neum i predsjednik OO HDZ-a BiH Neum dr. Živko Matuško, koji je izaslanstvo HDZ-a BiH upoznao s trenutnom političkom i gospodarskom situaciji u Neumu. Naglasak je stavljen na cestu Neum - Stolac koja je po mnogočemu prioritet kako za Neum i sami razvoj turizma, tako i za zaleđe općina Neuma i Stoca. Razgovarano je i o svim projektima i aktivnostima koje Općina Neum i OO HDZ-a BiH provodi, ocijenjeno je kako treba nastaviti raditi na poboljšanju uvijeta, kako turizma, gospodarstva, cestovnog povezivanja te svih pitanja vezanih za općinu Neum.
Načelnik Ravnog Andrija Šimunović i predsjednica OV Ravno i OO HDZ-a BiH Ravno Stana Burić, upoznali su zaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom Čovićem s trenutnom situacijom u općini, te pitanjima koja od izuzetnog značaja za ovu općinu i njene stanovnike. Predstavljen je i program rada Općinskog odbora HDZ-a BiH Ravno. Poseban naglasak je stavljen na razvoj turizma, poljoprivredne proizvodnje te prekogranične suradnje. Dr. Čović je kazao, kako je vidljiv i zapažen rad općine i Općinskog odbora Ravno, te je istaknuo kako je potrebno što prije uočiti sve probleme s kojima se stanovnici Ravnog suočavaju i pokušati naći efikasno rješenje.
Načelnik općine Stolac Stjepan Bošković u svom je izlaganju upoznao dr. Dragana Čovića i Borjanu Krišto s projektima koji su u tijeku i koji su planirani u toj općini. Također je bilo govora i o radu Općinskog odbora HDZ-a BiH Stolac i njihovom


zalaganju i unaprjeđivanju životnih prilika mještana Stoca i općine Stolac. Istaknut je veliki napor koji ulažu članovi odbora, kako bi stvari funkcionirale u najboljem redu.
Predsjednik Čović na svakom sastanku se osvrnuo na rad Općinskih odbora HDZ-a BiH, te se ovim sastankom želio upoznati sa stanjem na terenu i čuti probleme koje ovi ljudi imaju. Također je razgovarano, te se predsjednik Čović informirao o projektima ovih lokalnih jedinica vezano za sva otvorena pitanja i projekte koji su u implementaciji ili koji su planirani.
Predsjednik Čović je ocijenio kako je stanje na terenu dobro, s tim da pojedine probleme treba rješavati u narednim danima, te je govorio o trenutoj političkoj situaciji u BiH, kao i o položaju i ulozi Hrvata u BiH, o socijalno ekonoskom stanju. Posjet je bio u sklopu priprema za predstojeće lokalne izbore što je i bila glavna tema razgovora svih sastanaka.

Na završnim izlaganjima istaknuo je da je ovo samo jedan sastanak u nizu koji će uslijediti u ovoj izbornoj godini, gdje je predsjednik Čović najavio ponovni posjet ovim općinama u travnju, gdje će se otvoriti sva pitanja i problemi koji nas očekuju na sljedećim lokalnim izborima.