Doljani: Njemica ilegalno htjela ući u BiH s osobnom kartom za kojom traga Interpol

Utvrđeno je da se radi o državljanki Njemačke inicijala UCHN (1960.) kojoj su policijski službenici Graničnog prijelaza Doljani prilikom ranijeg pokušaja ulaska u Bosnu i Hercegovinu, na graničnom prijelazu Orahovlje privremeno oduzeli osobnu iskaznicu po Interpolovoj potrazi za dokumentom.

Protiv bh.. državljanina AV Jedinica granične policije Doljani Tužiteljstvu BiH će podnijeti Izvješće zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krijumčarenje osoba.

Njemačkoj državljanki U.C.H.N. nije dozvoljen ulaz u BiH i jučer je vraćena u Hrvatsku.

Radeći na drugom predmetu u svezi s krijumčarenjem osoba, policijski službenici JGP Doljani su jučer i danas u svojstvu osumnjičenih ispitali bh državljane: D.B. (1978.) i T.B. (1966.) zbog postojanja osnova sumnje da su iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku s bh.. državljaninom I.R. (1956.), 19. ožujka prokrijumčarili državljanku Srbije s područja Kosova VB (1976.) i njeno malodobno dijete RB (2001.).

Protiv I.R., D.B. i TB Jedinica granične policije Doljani Tužilaštvu BiH će podnijeti izvješće zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krijumčarenje osoba, priopćeno je iz Granične policije BiH.