Dok su ih novinari tražili po mostarskim restoranima, Čović i Izetbegović sastali se jučer u Konjicu?

čović izetbegović
...inače novoizabrani članovi Predsjedništva BiH, sastali su se jučer kasno popodne na području Konjica, saznaje "Dnevni avaz".

Dok su novinari dvojicu visokih dužnosnika tražili po Mostaru, njih dvojica susrela su se "na pola puta".

Sastanak je trajao nešto duže od sat i pol, a razgovaralo se o načinu rada dvije potencijalno partnerske stranke u budućnosti.

Čović je, prema pisanju "Avaza", tražio da Izetbegović pronađe koalicijske partnere, koji bi pojačali koaliciju SDA- HDZ BiH u Federaciji BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis

Kako je "Avazu" potvrđeno iz izvora bliskih HDZ-u BiH i SDA, dogovoreno je da će sredinom idućeg tjedna biti organiziran sastanak izaslanstava sačinjenih od četiri do pet dužnosnika iz obje stranke. Tom prilikom razgovarat će se o programskim i koalicijskimn detaljima.

Inače, kako saznaje Hrvatski Medijski Servis, neke od redakcija jučer su dobile informaciju iz ureda bošnjačkog člana Predsjedništva BiH da je Izetbegović poslijepodne iz Sarajeva krenuo za Mostar.

Zbog toga su mostarski dopisnici do kasno sinoć, neuspiješno, pokušavali saznati gdje se održava sastanak dvojice lidera, provjeravajući i neke restorane u Mostaru i okolici.