Doha institut nudi stipendije za nekoliko bh. studenata

stipendije

Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović sastala se danas u Sarajevu s predsjednikom Doha instituta za postiplomske studije iz Katara profesorom Yasirom Suleimanom.

Suleiman je upoznao federalnu ministricu o dvogodišnjem programu postidplomskih studija na Doha institutu, naglasivši da su raspoloženi stipendirati nekoliko studenata iz Bosne i Hercegovine na toj prestižnoj visokoškolskoj ustanovi.

Ministrica je, shodno nadležnostima koje ima Federalno ministarstvo, dala podršku toj ideji, kazavši da je to izvrsna šansa za studente iz Federacije BiH i BiH da nastave školovanje.

Suleiman je pojasnio da na Doha institutu studenti iz čak 34 zemlje svijeta proučavaju društvene i humanističke znanosti, a da stipendije koje nude podrazumijevaju pokrivanje kompletnih troškova studija, uključujući prijevoz, smještaj, zdravstveno osiguranje i džeparac.

Posebno je istaknuo da je institut mjesto gdje postidplomci, osim studiranja, imaju priliku povezati se s kolegama iz različitih zemalja svijeta.

Prvi poziv za stipendije trebao bi, kako je rečeno, biti otvoren 1. studenog ove godine i trajat će do kraja siječnja 2020. Jedan od osnovnih uvjeta za apliciranje je dosadašnji uspjeh studenata.

Ministarica Dilberović je izrazila nadu će u idućim godinama rasti broj stipendija za studente iz FBiH i BiH na Doha institutu za postdiplomske studije, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.