DODIK: SRPSKA NIJE EGIPAT!

Milorad Dodik

"Srpska čini sve da osigura ekonomski i socijalni potencijal. Ona brine o svakom građaninu, a to što dolazi sa strane definiramo samo kao neprijateljsku propagandu", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da RS poštuje Dejton, a da je u ovom slučaju riječ o patološkoj situaciji gdje jedna grupa medija pokušava da skreće pažnju samo na kriminalizaciju RS.

"RS nije Egipat, jer mi smo ovde pravoslavci i ovde ne postoji totalitarni režim. Svatko ko želi da objektivno pogleda stvar zna da je (predsjednik Egipta Hosni) Mubarak na raspolaganju imao vojsku i obavještajnu strukturu, a RS to nema", precizirao je Dodik.

On je istakao da se već godinama, sa stanovišta ove emisije, pokušava RS prikazati negativnom, dodavši da nije problem da se ima neki komentar, ali tendencija koja se pokazuje s te strane je rušenje RS.

"Na negativnom tapetu danas je Milorad Dodik, a nakon njegovog mandata će doći neko drugi koji će, vjerovatno, biti problem te mentalne strukture ljudi iz Sarajeva koji nam šalju poruku da smo `ružni, prljavi i zli`, a da moramo da budemo sa njima i po njihovim pravilima", precizirao je Dodik.

Politički magazin Federalne emisije "60 minuta" sinoć je objavio prilog gdje se nedvosmisleno prizivaju nemiri u RS slični onima u Egiptu.

srna