Dodik najavio povlačenje Srba iz institucija BiH zbog Orića

Milorad Dodik političar iz RS-a, Milorad Dodik političar iz RS-a, RAK, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Sulejman Tihić, Milorad Dodik, nadležnost, Zakon, imovina, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Politika, Milorad Dodik, BIH, karađorđevo, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Treći entitet, BIH, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Mladen Bosić, Vijeće ministara, autonomija, Republika Srpska, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, SDP BIH, BIH, Trebinje, Milorad Dodik, stranka za bih, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Republika Srpska, SNSD, Hrvati u BIH, ustav, Milorad Dodik, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, Republika Srpska, BIH, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Republika Srpska, Milorad Dodik, Sulejman Tihić, Dragan Čović, HDZ BiH, SDP BIH, SDA BIH, Milorad Dodik, Bakir Izetbegović, Reis Cerić, Mevlid Jašarević, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Zdravko Krsmanović, Gornja Drina, SNSD, Mi
...nakon što su bošnjački dužnosnici stali u obranu branitelja Srebrenice Nasera Orića za kojim je Srbija raspisala tjeralicu sumnjičeći ga za zločine nad Srbima u istočnoj Bosni.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je u petak da će se srpski predstavnici povući iz rada središnjih institucija vlasti u BiH te se opet zauzeo za raspad BiH nakon što su bošnjački dužnosnici stali u obranu branitelja Srebrenice Nasera Orića za kojim je Srbija raspisala tjeralicu sumnjičeći ga za zločine nad Srbima u istočnoj Bosni.
Pozivu člana BiH Predsjedništva Bakira Izetbegovića koji je i zamjenik predsjednika SDA, odazvali su se sinoć predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija i čelnik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić poručujući da vlasti BiH neće dopustiti izručenje Srbiji bošnjačkih dužnosnika iz Srebrenice nazivajući taj progon nastavkom srbijanske ratne politike.
Sastanku je uz ratnog zapovjednika obrane Srebrenice Nasera Orića nazočio i tadašnji načelnik policije u toj enklavi Hakija Meholjić koji su se našli na srbijanskoj tjeralici.
Dodik je poručio da će zbog takvog istupa bošnjačkih dužnosnika poduprijeti prijedlog SDS-a da srpski dužnosnici više ne sudjeluju u radu institucija središnje vlasti te da se takva BiH treba raspasti.
»Ovo ponašanje Izetbegovića, Lagumdžije i Radončića i euforičnost koju pokušavaju stvoriti u bošnjačkom narodu, kao i promocija svakog tko je počinio zločine nad Srbima kao junaka, govori da nitko ne bi trebalo nas zadržavati u istoj zemlji s takvim ljudima i politikama«, rekao je Dodik.
Kako prenose mediji u BiH, Dodik je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci istaknuo da su stajući u Orićevu obranu bošnjački dužnosnici stali na stranu »ratnog zločina koji je počinjen i koji nije procesuiran nad Srbima«.
Dodao je da će ovaj slučaj poslužiti i za prestanak suradnje s državnim tužiteljstvom i Sudom BiH koje bi trebalo ukinutu.
»Ovakvi slučajevi će nam dokazati da pravosudni organi koje su postavili visoki predstavnici trebaju biti ukinuti«, rekao je Dodik.

Hina