Dodik, Čović i Izetbegović dogovarali vlast, konačan dogovor u naredna dva dana

Milorad Dodik
Kako su nakon sastanka poručili u izjavama Dodik i Čović, cilj je što prije kompletirati formiranje vlasti, odnosno imenovati mandatara za Vijeće ministara, te se želi iskoristiti trenutni zamah u ovom tjednu kada se očekuje popunjavanje Doma naroda FBiH i državnog Doma naroda, piše Klix.ba.

"Optimističan sam, i ne vidim razlog da to prolongiramo. U narednih par dana ponovno ćemo sjesti i dogovarati. Danas smo se sastali da vidimo dinamiku za formiranje Vijeća ministara", kazao je Čović.

Istaknuo je da se već na slijedećem sastanku može očekivati razgovor o raspodjeli resora, a onda i dogovaranje imena budućih ministara.

Poprilično je optimističan bio i Milorad Dodik, koji je kazao kako ne vidi nikakve prepreke za formiranje vlasti na državnoj razini.

"Mi iz RS-a imamo 9 zastupnika u Zastupničkom domu i 5 u Domu naroda. Nema problema da Srbin bude predsjedatelj Vijeća ministara, pa ni da to bude Zoran Tegeltija. Naš pristup je da to završimo konačno", poručio je Dodik.

Medijima se obratio i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji je kazao da se danas razgovoralo o prioritetima, o odnosima, izgradnji zemlje.

"Razgovarali smo o poziciji Bošnjaka i Hrvata i RS-u, o poziciji Srba u FBiH, da popravljamo atmosferu. Nismo ulazili u detalje", kratko je kazao Izetbegović.

Najavio je nastavak razgovora i u naredna dva dana, kada se očekuje konačni dogovor.