FOTO/VIDEO  Dobro došli u Sarajevo: Premlaćivanje navijača Zrinjskog bez krivaca

HŠK Zrinjski, FK Željezničar, policija, HŠK Zrinjski, Ultrasi, siledžije, Sarajevo, policija
Podsjećanja radi navijači Zrinjskog, popularni Ultrasi su uz grubu uporabu sile policije izbačeni sa nogometne utakmice FK Željezničar-HŠK Zrinjski. Sarajevski mediji su taj batinaški čin pokušali opravdati pričom da su navijači Zrinjskog provocirali domaće navijače i policiju, ali kada su se pojavile snimke istog događaja sarajevskim perima iznenada je nestalo tinte.

Nažalost, kako sada stvari stoje nitko neće odgovarati za premlaćivanje navijača Zrinsjkog zbog toga što zapovjednih batinaša, policijski komesar Vahid Ćosić nije pokrenuo nikakvu istragu o ovom nedjelu njegovih policajaca.

Ovakav scenario ne znači ništa drugo nego da sarajevska policija može isprebijati bilo koga tko dođe u Sarajevo bez ikakvih posljedica. Ista ta policija nije ništa poduzela ni na pokušaj ubojstva navijača Goška na izlazu iz njene županije, a koliko su učinkoviti najbolje se vidjelo na utakmici Željezničar-Hajduk.

Očekivali smo odgovore, očekivali smo krivce i kazne, kako za naredbodavce, tako i za same pendrekaše koji su bez ikakvog valjanog razloga isprebijali navijače Zrinjskog, istovremeno onemogućivši im slobodu kretanja. Prava je sreća da pri toj policijskoj akciji nitko od navijača nije teže stradao, a snimka dovoljno govori o kakvoj se brutalnosti radi. Svjedoci govore da je batinanje bilo mnogo gore na parkingu, kada su policajci uz spominjanje ustaške majke potrpali Ultrase u njihova vozila i ispratili ih iz glavnog grada multietničke BiH.

Ostaje pitanje zašto na sve ovo šute hrvatski političari? Gospodo draga je li Vam maca popapala jezik ili nećete da se zamjerite agama i begovima iz Sarajeva. Treba li slijedeći put pasti mrtva glava da se oglasite i zaštite pripadnike svog naroda kojeg su Vam puna usta?

Zašto šuti Komitet za normalizaciju NS BiH? Da su kojim slučajem (ne daj Bože) sarajevski navijači onako premlaćeni u Mostaru sasvim sigurno bi Zrinsjki bio kažnjen sa desetak utakmica neigranja na svom stadionu, a svaki od policajaca bi bio suspendiran. Gospodine Osim Vama je istekao rok i postoji nešto što se zove mirovina. Vi ste tu mirovinu zaslužili svojim radom na nogometnom travnjaku, i vrijeme je da uživate u istoj. Postoje mlađi, a i oni ljudi čiji sin nije trener jednog od klubova saveza koga predstavljate. Krivci će i ovaj puta proći nekažnjeno upravo zahvaljujući šutnji naših političara i prešutnom odobravanju svega što se dešava u domaćem nogometu od strane Osima and company. Dobro došli u Sarajevo.

hercegovina.info