Dobio otkaz jer nije htio raditi za Praznik rada

posao, krediti, posao, posao, nezaposlenost, posao, karijera, posao, FBIH, posao, posao, nezaposlenost, studenti, poslodavci, posao, nezaposlenost, posao, posao, karijera, nezaposlenost, posao, FZZ, grčka, nezaposlenost, Livno, posao, Livno, posao, radnici, praznici, blagdani, neradni dan, posao, učenici, studenti, nezaposlenost, posao, nezaposlenost, posao, BIH, oglas, štela za posao, posao, posao, nezaposlenost, posao, zapošljavanje, nezaposlenost, posao, posao, biro, BIH, nezaposlenost, Mladen Bošković, nezaposlenost, posao, BIH, omladina, posao, Rama, prozor/rama, nezaposlenost, posao, posao, nezaposlenost, poduzetnik, javna poduzeća, posao, zapošljavanje, mostarski crnjaci, zanimanja, popis, nezaposlenost, posao, razgovor za posao, posao u inozemstvu, nezaposlenost, HNŽ, zavod za zapošljavanje, posao, inžinjeri, Hrvati, posao, želje, Njemačka, priča, gastabajter, demant, Fra Zvonko Tolić, posao, nezaposlenost, posao iz snova, posao, BIH, dijaspora, odlazak, odlazak na rad u inozemstvo, odl
Nedavni rat i nekoliko poratnih godina tu su tradiciju privremeno bacili u drugi plan, no ona je oživljena. Gradska limena glazba jutarnjom budnicom pozdravila je i probudila građanstvo, a topao i sunčan dan izmamio je građane na brojna izletišta.

Najposjećenije je bilo na poznatom izletištu Bašajkovac, brdu iznad Livna, gdje je na lokaciji Šumareve kućice Općinski odbor SDP-a BiH Livno upriličio prvosvibanjski ručak - grah. Postavljeno je i ozvučenje, slušala se glazba, roštiljalo i pjevalo, što organizirano što u vlastitoj režiji do kasnih poslijepodnevnih sati. I u ostalim općinama u HB županiji žitelji su, svatko prema svojim mogućnostima, proslavili Dan rada, no predsjednik Samostalnog sindikata šumarstva “Drvobest” Drvar, Mićo Rakić, uoči praznika je, točnije 30. travnja, ostao bez posla.

Do toga je došlo jer se usprotivio zahtjevu vlasnika koji je tražio od zaposlenika da rade na 1. svibnja. Rakić je kazao poslodavcu kako na Međunarodni praznik rada neće doći na posao, a novinare je izvijestio kako je i na taj način želio skrenuti pozornost na učestala kršenja prava radnika. “Uslijedile su prijetnje o otkazu, a zatim i usmena obavijest od poslovođe da mi prestaje radni odnos krajem radnog dana“, kazao nam je Rakić kao i to da su otkaze dobili i četvorica radnika koji su tražili isplatu plaća, budući da ih nisu dobili od prosinca prošle godine. Prvosvibanjsko slavlje nije prošlo najbolje ni u Stocu. Naime, netko je lažno dojavio da je podmetnuta bomba.